Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, trimis in judecata in al saselea dosar. Acuzatiile aduse de DNA

Ultima actualizare: 02-07-2015 06:56
Nicusor Constantinescu

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu, presedinte al CJ Constanta, pentru abuz in serviciu, in forma continuata, in legatura cu achizitionarea unui elicopter folosit la operatiuni de salvare, fiind cel de-al saselea dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, in 2011, in cadrul unui proiect finantat de Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera, CJ Constanta, prin Nicusor Constantinescu, a achizitionat un elicopter in scopul eficientizarii activitatii de salvare in cazul situatiilor de urgenta din zona de granita (judetul Constanta, Romania si Districtul Dobrich, Bulgaria), informeaza Agerpres.

DNA precizeaza ca, in 29 martie 2013, Nicusor Constantinescu a atribuit unei societati comerciale, in mod nelegal, un contract de achizitie publica avand ca obiect 'Servicii de operare elicopter multifunctional, medicalizat', 'Servicii de transport ocazional' si 'Servicii de reparare si intretinere a elicopterelor', prin incalcarea celor stabilite in caietul de sarcini, in care se prevedea ca aparatul de zbor trebuia folosit in cazul actiunilor de interventie in caz de urgenta, in pofida faptului ca SMURD formulase anterior o oferta privind operarea gratuita, conform scopurilor programului (salvare de vieti si interventii de urgenta), a elicopterului respectiv.

"In 1 iulie 2013, inculpatul Constantinescu a pus la dispozitia persoanei juridice elicopterul achizitionat din fonduri publice, desi firma respectiva nu a fost niciodata parte semnatara a Acordului de parteneriat in baza caruia a fost obtinuta finantarea nerambursabila si a fost achizitionat elicopterul. Prin aceasta actiune, Constantinescu a schimbat astfel beneficiarii directi ai investitiei, precum si destinatia aparatului de zbor respectiv. Pe aceasta cale, inculpatul a angajat, lichidat, ordonantat si platit, in mod nelegal, in perioada 05.07.2013 - 30.10.2014, din fondurile publice ale Judetului Constanta, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentand cheltuieli cu serviciile de intretinere si operare a elicopterului", se arata in comunicatul DNA.

Pana in acest moment, Consiliul Judetean Constanta nu a comunicat daca se constituie parte civila in procesul penal. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO