Presedintele Camerei de Comert Bucuresti a scapat de arest. Argumentele invocate de judecator
Nu a fost abuz in serviciu, nu a fost santaj si nici constituire de grup organizat, a considerat judecatorul Tribunalului Bucuresti, care a decis sa nu ii aresteze pe presedintele Camerei de Comert Bucuresti si pe cei doi subalterni ai sai.
Magistratul, care nu a incuviintat cererea formulata de procurorii anticoruptie, si-a expus argumentele in motivarea sentintei. Dupa ce a analizat cele cinci volume de urmarire penala puse la dispozitie de procurorii anticoruptie, judecatorul a decis ca nu exista suficiente dovezi care sa sustina invinuirile aduse presedintelui Camerei de Comert, Sorin Dimitriu, directorului general al aceleiasi institutii, Gabriel Mihut si consiliera lui Dimitriu, Gabriela Dumitriu.
O alta critica adusa de judecatorul care a decis sa nu il aresteze pe fostul ministru al privatizarii, dar nici pe cei doi subalterni ai sai, este legata chiar de marturiile depuse de angajatii Camerei de Comert, din care nu a reiesit ca au fost constransi de acuzati sa semneze contractele de sponsorizare.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Tot magistratul a stabilit ca cei trei nu aveau in atributii si desfacerea contractelor de munca si in consecinta, nu se poate discuta de abuz in serviciu.
Totodata, judecatorul Tribunalului considera neconcludente si inregistrarile discutiilor purtate de cei trei suspecti si angajatii care ar fi cotizat vreme indelungata cu parti insemnate din lefurile lor lunare. DNA a cerut arestarea preventiva pentru abuz in serviciu si santaj.