Președintele AEP, despre formularul de vot: ”Dacă l-ați dezlipit fără urme, îl mănânc”

Ultima actualizare: 06-11-2019 14:44

Acuzaţii de fraudă la votul prin corespondenţă, cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale!

Un român care locuieşte în Londra susţine că abţibildul cu însemnul "VOTAT" se poate dezlipi foarte uşor de pe buletinul de vot, ca atare, opţiunea de vot ar putea fi schimbată în momentul desfacerii plicului. Acuzaţiile sunt respinse însă de preşedintele Autorităţii electorale permanente - printr-un test în faţa presei.

Imaginile publicate pe o reţea de socializare de un roman care locuieşte în Londra au stârnit valuri de acuzaţii privind votul prin corespondenţa.

Astfel de imagini au fost publicate de mai mulţi romani din diaspora, iar internauţii susţin că astfel votul ar putea fi fraudat prin dezlipirea stickerului şi lipirea lui pe o altă opţiune de vot. Numai că acuzaţiile sunt demontate chiar de preşedintele Autorităţii Electorale permanente.

Florin Mitulțu Buică, preşedinte AEP: ”Dacă-l dezlipeşte cineva pe ăsta, eu mă fac popă mâine. Uitaţi, nu-l poate dezlipi nimeni fără să fie deteriorat. Acesta a fost lipit la 10 jumate, dacă-l desface cineva fără să se deterioreze, mă fac popă”.

Momentul s-a transformat într-un adevărat atelier demonstrativ de lipit şi dezlipit stickere pe buletinul de vot. Şeful AEP a lansat o provocare pentru jurnalişti.

Preşedinte AEP: ”Dacă l-aţi dezlipit fără să aibă urme, eu îl mănânc”.

Românii din diaspora au început să voteze prin corespondenţa din 8 octombrie şi vor putea expedia plicurile cu buletinele de vot până mâine. În total, 41.000 de romani din străinătate au optat să voteze prin corespondenţa. Cei care nu au făcut-o, vor putea să meargă la secţiile de votare, începând de vineri, 8 noiembrie, până duminică, 10 noiembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO