Scandalul ia amploare in cazul preotului acuzat ca dezgroapa mortii. Rudele cer sa vada ramasitele: "Ciorditor de cadavre"

Dată publicare: 06-09-2014 18:36
Dată actualizare: 09-09-2014 00:25


Scandalul se amplifica la Cernica, in Ilfov, comuna in care un preot este acuzat de sateni ca ar dezgropa mortii si i-ar arunca in spatele cimitirului, ca sa le vanda mormintele.

Rudele l-au somat pe slujitorul Domnului sa le arate ramasitele. Ca sa-i linisteasca, preotul a sustinut ca a demonstrat unei vaduve, sambata dimineata, ca mortul este la locul sau si ca totul ar fi doar o inscenare nerusinata.

"- Unde e mortul? Arata-mi si mie unde s-a sapat. Unde s-a sapat aici? Spune si tu. Nu se cunostea daca era sapat aici?
- Au lucrat baietii si l-au pus acolo.
- Ba, omule. Daca eu spun ca esti chior. Unde e sapat aici?
- Ba, opreste-te aici. Te dau in judecata pentru calomnie. Ca vrei sa umbli la el.
- Pai nu, cu aprobarea dumitale si a politiei. Da-ma in judecata pentru calomnie.
- Nu tipa la mine. Vezi ca-ti pun un acatist. De maine facem si parastas.
- Da? E... si mancam si ne trece de suparare
".

Aceste discutii s-au purtat imediat dupa ce criminalistii au terminat cercetarile la fata locului. Langa mormantul de unde se presupunea ca ar fi disparut mortul sunt doi membri ai familiei si preotul incriminat ca i-ar fi aruncat ramasitele, ca sa vanda locul de veci.

"- Ai de capul meu, nu-mi vine a crede asa ceva. Unde e baiatul de aici? Unde e?
- Iti spun eu cum e. A cumparat altcineva, proprietarul si-a facut cavou.
- Nu se vede nimic proaspat ca sa zici ca e ceva, ca s-a zgarmat, ca a turnat beton. Unde e betonul?
- Noi am facut slujba.
- I-auzi, a facut slujba. Ma omoara ca a facut slujba.
- Hai, te rog frumos.
- Unde-i mortul? L-a dus acasa? Ia mana de pe mine.
- Esti baut.
- Sunt baut? Hai sa chemam medicul sa vedem daca sunt baut. Ciorditor de cadavre
".

Scapat de furia neamurilor defunctului, parintele a explicat ca totul este o inscenare. Sustine ca a dezgropat inca o data osemintele ca sa i le arate sotiei mortului, ingrijorata ca cineva le-ar fi putut muta. Femeia nu a vrut sa vorbeasca in fata camerei, insa a confirmat telefonic spusele parintelui.

"Mortul e acolo, unde sa fie? Azi la 10 am facut parastas de 7 ani cu reingroparea osemintelor. Acolo, in cripta. Dar stiti cum e gura targului, au vazut ca am dus cosciugul in vale si au zis ca am dus cu tot cu mort, dar cosciugul nu era putred. De unde a aparut craniul langa sicriu? Era pus de cineva,
nu era niciun corp, ala era de capre, de vaci, cum sa fie corp?
Era un cap, atat, nu era niciun osemant
", a declarat femeia.

Politistii vor stabili daca are dreptate. Mai multi saci cu ramasite ce par umane, dupa cum s-au exprimat criminalistii, au ajuns la laboratorul de antroplogie de la Institutul de medicina legala Bucuresti. Pana sa ajunga specialistii la un rezultat, unii credinciosi nu il vad cu ochi buni pe preot.

"Il cred in stare, ar face orice. Nimeni nu se intelege cu el". "S-a certat cu baiatul meu si mi-a spus sa mananc viermi. Pai asta e vorba sa o spui? Trebuie sa plece din satul asta", se plang enoriasii.

Pana una, alta, angajatii bisericii au inceput deja sa curete zona din spatele cimitirului, unde au fost gasite mai multe fragmente de oase, inclusiv cranii, dar si ceea ce pare trunchiul inca nedescompus al unui mort.


VIDEO PROTVPLUS.RO