Premierul Grindeanu: "Am auzit mesajul protestatarilor, de multe ori chiar in direct, stau pana seara tarziu la Guvern"


Ultimul update: Miercuri 22 Februarie 2017 06:47
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2017 07:48
Categorie: Stiri actuale
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sambata seara ca a auzit mesajul celor care protesteaza seara de seara in fata Palatului Victoria, de multe ori "in direct", pentru ca sta "pana tarziu la Guvern".

Grindeanu a declarat la Realitate TV ca acesta a fost si motivul pentru care Executivul a luat decizia de a abroga controversata Ordonanta 13 ce modifica legislatia penala.

Intrebat ce mesaj le transmite celor care ies in continuare in strada sa protesteze impotriva Guvernului, premierul Grindeanu a raspuns: "Am auzit mesajul lor, am actionat in consecinta. Nu mi-am dorit nici eu, nici Guvernul, nici partidul sa ajungem la divizare. Auzindu-i, si eu si colegii am luat aceasta decizie de a abroga.

"I-am auzit de multe ori in direct, pentru ca, sa stiti, stau pana seara tarziu in cladirea Guvernului", a adaugat premierul, punctand ca "e de apreciat ca au fost manifestatii desfasurate intr-un cadru conform legii, fara altercatii... cu o singura expectie, pe care cred eu ca nici nu trebuie sa o luam in calcul".

"Partea civica din tara noastra pare ca s-a trezit si este capabila sa reactioneze, indiferent cine este la guvernare sau cine e presedinte, iar asta e un bun castigat pentru tara noastra, pare capabila sa reactioneze la orice", a mai spus el.

Intrebat daca ii este teama ca va fi pus sub acuzare, el sau Guvernul, pentru modul in care a fost adoptata controversata ordonanta, Grindeanu a raspuns, la Realitatea TV, ca n-are "niciun fel de motive".

"Eu si colegii mei - ati vazut si stenogramele - am actionat conform legii. Ba mai mult decat atat, am vazut si decizia Curtii Constitutionale, care spunea `Guvernul a actionat legal`", a precizat el.

"Relatia mea cu Liviu Dragnea este absolut la fel cum era si in urma cu o luna si jumatate, cand nu eram nici macar propunere de prim-ministru. Nu exista tensiuni in PSD. Ca mai sunt anumite luari de pozitie... e democratie", a mai declarat Grindeanu la postul de televiziune.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO