Premierul Ciolos, pe Facebook: Nu dam bani pentru biserici noi, enoriasii sa se implice. Ce spune despre cotele de refugiati

Ultima actualizare: 13-12-2015 00:01
Dacian Ciolos

Seful Guvernului a facut, pe contul sau de Facebook, cateva clarificari legate de buget, dar si de cotele de refugiati pe care ar urma sa le primeasca tara noastra.

Prim-ministrul a postat joi, in jurul pranzului, raspunsuri la unele dintre intrebarile primite in comentarii si mesaje postate pe reteaua sociala. Premierul a explicat ca bugetul propus pentru 2016 poate ca nu „satisface toate dorintele”, dar acopere toate nevoile si tine cont pragul maxim de deficit de 3%.

Referitor la cresterea salariului minim pe economie, Ciolos a scris ca nu are inca toate elementele privind impactul bugetar al masurii si ca „trebuie sa evitam sa cream o problema vrand sa rezolvam alta”. Iar despre finantarea cultelor, premierul a scris ca „nu sunt alocate sume pentru lacasurile de cult”.

„Am explicat Patriarhului faptul ca, in functie de posibilitati, Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista anumite posibilitati de finantare pentru lacasurile de cult aflate in constructie. Consider, de asemenea, ca este o problema in care trebuie sa se implice mai ales comunitatile locale si enoriasii”, a scris Ciolos.

Privind sistemul de sanatate, premierul a anuntat ca bugetul prevede „introducerea unor noi programe nationale: Programul National pentru Arsi; un Subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie: Oncologie pediatrica; dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur”. De asemenea, in buget au fost incluse proiecte de autostrazi si de magistrale de metrou, care vor avea „alocari bugetare consistente”.

Vizavi de cotele obligatorii de refugiati, Ciolos a scris ca „Romania isi mentine rezerva fata de un mecanism permanent de relocare a refugiatilor. Consider ca relocarea refugiatilor nu ar rezolva problema de fond, ci doar efectele, iar saptamana viitoare la Consiliu European, daca va fi cazul, voi reitera rezerva fata de adoptarea unui astfel de mecanism.”

Presedintele Klaus Iohannis l-a delegat saptamana trecuta pe Dacian Ciolos sa participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 si 18 decembrie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!