Premieră. Despăgubire pentru o femeie infectată cu stafilococ în spital


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 13:51
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 13:00
Categorie: Stiri actuale

Spitalul Judeţean din Oradea este obligat de instanţă să îi plătească unei paciente 50.000 de lei, după ce femeia a luat un stafilococ cât timp a fost internată la maternitate.

Prima sentinţă a fost dată de judecătoria Oradea, însă spitalul a atacat decizia. Acum Tribunalul a menţinut prima sentinţă şi i-a dat pacientei dreptul să primească aceşti bani.

Femeia a născut în anul 2013, prin cezariană, la spitalul din Oradea. După naştere a început să se simtă foarte rău, s-a întors la spital şi a fost operată din nou. Analizele au arătat că fusese infectată cu un stafilococ. Au urmat luni de tratamente şi recuperare.

Trei ani mai târziu, în 2016, pacienta a chemat în judecată spitalul, pentru infecţia nosocomială cu care s-a ales. După doi ani de proces, instanţa a decis că femeia are dreptate şi că anterior internării, documentele au arătat că este clinic sănătoasă.

De cealaltă parte, reprezentanţii spitalul spun că această infecţia putea fi luată şi din altă parte, înainte de internare. Sentinţa instanţei, o premieră pentru judeţul Bihor, este definitivă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO