Prelungirea arestului preventiv al lui Sile Camataru, respinsa de Curtea de Apel Bucuresti
Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv in cazul lui Sile Camataru, insa decizia, care nu este definitiva, a fost atacata cu recurs la instanta suprema.
Propunerea de prelungire a arestului preventiv pentru Vasile Balint, zis Sile Camataru, fratele acestuia, Ion Balint, si alti opt membri ai gruparilor Camatarilor si Sportivilor, formulata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a fost judecata miercuri de Curtea de Apel Bucuresti.
Instanta a admis propunerea in cazul lui Ion Balint - zis Nutu Camataru - si al altor sapte membri ai gruparilor, pentru perioada 22 iunie - 21 iulie, in timp ce pentru Sile Camataru si Marian Sirbu, zis Box, s-a dispus inlocuirea arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile, respectiv tot din 22 iunie pana la 21 iulie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marian Sirbu, un apropiat al clanului Camatarilor, a fost implicat in conflictul de strada din Popesti-Leordeni, soldat cu impuscarea unui membru al gruparii Sportivilor.
In 19 aprilie, tot Curtea de Apel Bucuresti i-a respins lui Sile Camataru o cerere de revocare a masurii arestarii preventive, pe motiv ca aceasta este inadmisibila.
Ion si Vasile Balint, cunoscuti ca Nutu si Sile Camataru, si alti 11 membri ai clanurilor Camatarilor si Sportivilor se afla in arest preventiv din 23 februarie.
Acestia fusesera retinuti, impreuna cu alti 27 de membri ai celor doua clanuri, in urma a 115 perchezitii, de la locuintele suspectilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, masini de lux si droguri.
Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane. De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.
In acelasi dosar, sunt cercetati in libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucuresti, acuzata de favorizarea lui Sile Camataru, si Dragos Pandele, cunoscut sub numele de Mihaita Camataru, fiul vitreg al lui Sile Camataru.
Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informatii obtinute cu ocazia perchezitiilor.
LOTO 6/49. Numerele castigatoare din 20 iunie 2013. Reportul este de 9.3 milioane de euro