Pregătiri pentru codul portocaliu de inundații, în Satu Mare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Este cod portocaliu de inundaţii în judeţul Satu Mare, unde două localităţi au fost serios afectate. Mai multe case şi un drum european au fost inundate de apele ieşite din matcă.

Pompierii, ajutaţi de localnici, au construit bariere din saci cu nisip. Riscul de inundaţii rămâne în continuare ridicat, pentru că mai multe judeţe sunt sub avertizare de cod galben. Şi tot în Satu Mare, o pădure întinsă pe 100 de hectare a fost pusă la pământ de vântul năprasnic.

În localităţile Tâșnad şi Răteşti, din judeţul Satu Mare, apele au ieşit din matcă şi au inundat mai multe gospodarii. Oamenii şi-au pus la adăpost animalele şi au incerat să îşi salveze din gospodării lucrurile de preţ.

A fost prăpăd şi în localitatea Tarna Mare, unde 100 de hectare de pădure au fost puse la pământ. Copacii au fost smulşi din rădăcini sau smulşi de vântul care a suflat şi cu 90 de kilometri pe oră.

În continuare, meteorologii anunţă că în Satu Mare codul portocaliu se menţine până marți la ora 16 pe Râul Crașna.

Tot până marți, este alertă de cod galben în judeţele Maramureş, Bihor, Caraş-Severin, Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Olt. Aici, mai multe râuri îşi vor modifica debitele, iar riscul de inundaţii se menţine ridicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO