Pregătiri intense pentru Ziua Marinei Române. Restricțiile de circulație impuse

Dată publicare: 10-08-2017 17:16
Dată actualizare: 14-08-2017 16:19


Se anunţă un spectacol impresionant la malul mării de ''Ziua Marinei Române''. Avioane de vânătoare, elicoptere şi nave de război vor participa la ceremoniile programate în 15 august.

Este bine să ştiţi din vreme că vor fi luate măsuri speciale de securitate în zona Cazinoului din Constanţa şi a Portului Tomis. Traficul rutier este interzis pentru autoturismele civile, iar forţele de ordine vor monitoriza perimetrul unde se vor află zecile de mii de turişti.

La repetiţia generală de joi au asistat zeci de oameni. Aceştia au urmărit cu atenţie tragerile de pe mare, dar şi zborul celor 10 aparate de luptă. Două aparţin Forţelor Regale britanice, iar unul este american. Paraşutiştii, scafandrii şi luptătorii au fost la rândul lor lăudaţi.

Turist: "Este frumos mai ales pentru copii. Nu a mai văzut niciodată, e prima oară când vine aici."

Reporter: "Am văzut că faceţi fotografii."
Turist: "Da! Facem, facem."
Reporter: "Cum vi se pare?"
Turist: "Foarte frumos. Îmi place că încă mai avem flotă."

La repetiţii a venit şi Zeul Neptun.

Şi anul acesta cele trei remorchere intrate în serviciul Forţelor Navale Române îşi aşteaptă publicul cu o invitaţie la vals. În această momente remorcherele pregătesc dansul pentru Ziua Marinei Române.

Pentru prima dată de când se organizează spectacolul de Ziua Marinei, pe faleză nu vor mai avea loc exerciţii militare.

Locotenent Comandor Ion Burghișan, Forţele Navale Române: "Militarilor le place să fie foarte bine pregătiţi mai ales atunci când este de faţă atâta lume la activităţile noastre aşa că organizăm în fiecare an o repetiţie generală în care facem acordurile fine la activităţile care se desfăşoară pe mare."

Pentru că sărbătorea să decurgă impecabil sute de poliţişti, jandarmi şi luptători din trupele speciale vor intra în dispozitiv încă de luni dimineaţa, de la ora 7. Tot atunci, zona veche a Constanţei va fi închisă traficului rutier.

Ca să fiţi siguri că veţi ajunge la spectacolul dedicat Zilei Marinei ar trebui să vă lăsaţi maşina în parcare. Sunt foarte multe restricţii de circulaţie. Un lucru este sigur RATC vă pune la dispoziţie mai multe autobuze care vă vor aduce în zona Cazinoului din Constanţa, dacă nu preferaţi mersul pe jos.

Spectacolul începe marţi, la ora 10. La manifestări este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.


VIDEO PROTVPLUS.RO