Prefectul Capitalei: „Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”

Dată publicare: 30-03-2021 10:24
Dată actualizare: 30-03-2021 10:25


Alin Stoica

Prefectul Capitalei Alin Stoica a precizat marţi că protestele faţă de restricţiile pentru combaterea pandemiei au fost organizate de un anumit partid şi de un lider al acelui partid.

Şeful Jandarmeriei, Ionel Stegăroiu a vorbit, referindu-se la violenţele din centrul Capitalei, despre „aşa-zişii lideri informali ai protestelor”, fără a da nume, subliniind însă că la finalul investigaţiilor vor putea fi oferite mai multe detalii, potrivit News.ro.

„Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”, a declarat prefectul Capiltalei Alin Stoica.

În legătură cu faptul că protestatarii nu au purtat mască, el a subliniat că „oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, nu le respectă indiferent că vin sau nu la protest” şi a admis că este posibil să fie răspândit mai mult virusul.

„Facem apel la conformarea voluntară”, a afirmat prefectul.

Şeful Jandarmeriei Capitalei, colonelul Ion Stegăroiu, a adăugat: „Vizionăm înregistrările video de la Piaţa Unirii pentru a stabili implicarea celor care au fost la locul evenimentului”.

El s-a referit la „aşa-zişii lideri informali ai protestelor.”

„Nu pot să dau nume, dar dacă va fi nevoie, putem da detalii după ce terminăm investigaţia”, a subliniat reprezentantul Jandarmeriei, care a adăugat că autorităţile nu deţin pentru moment informaţii legate de caracterul spontan sau premeditat al manifestaţiilor.

El a declarat că nu există o cifră exactă a numărului de participanţi, estimându-l la peste 1.500 de persoane.

„Avem permanent dispozitive în Bucureşti pe care le mutăm la nevoile operative care apar. Suntem pregătiţi şi pentru seara asta. Nu merge la misiuni cu scopul de a provoca sau incita la anumite acte de violenţă, mergem acolo pentru siguranţa participanţilor”, a declarat şeful Jandarmeriei Capitalei.

El s-a referit şi la cazul unui bărbat ridicat de jandarmi la Universitate, la începutul protestelor de luni, afirmând că acesta a refuzat să se legitimeze, nu purta mască şi e cercetat pentru ultraj, te decizia în ceea ce-l priveşte revenind organelor de anchetă.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească”
 

Prefectul Capitalei Alin Stoica afirmă, după violenţele produse în centrul Bucureştiului la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor, că aceia care au instigat la violenţă trebuie să plătească, iar cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violență împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi, transmite News.ro.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violență împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

El îi felicită pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din noaptea de luni spre marți.

„De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a afirmat prefectul.
 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO