Porcii fermierilor români au pagini ”personale” pe Facebook. ”Astăzi îi vând doar pe internet”
Nelipsite de pe reţelele de socializare, pozele cu pisici au început de câteva zile să aibă concurenţă.
Surprinşi din toate unghiurile, porcii au ajuns şi ei în mediul online. Crescătorii care vor să îi vândă de Crăciun le-au făcut inclusiv pagini ”personale” şi le-au găsit repede clienţi. Sunt mulţi cei care vor să-şi cumpere de pe internet porcul pentru masa de Sărbători, pentru că este mai comod şi văd şi în ce condiţii a fost crescut.
Pe pagina de socializare a unui gospodar din Dolj, porcii sunt vedetele. Mai mari sau mai mici, grăsunii pot fi studiaţi de clienţi, în timp ce proprietarul lauda gustul cărnii, despre care susţine că nu se compară cu cea din magazin.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Fermier: "Aceasta este pagina mea de Facebook cu porci de rasă, aici stau tot timpul conectat şi aici îmi găsesc clienţii care mă sună din toată ţara pentru a face comanda."
Ideea de a-şi face porcii "celebri" pe internet a dat roade din prima zi, spune gospodarul. Clienţii au rezervat deja pentru Crăciun 7 exemplare mari şi alte 20 mai mici.
Fermier: "Aceştia sunt nişte purcei care vor fi pe masa de Crăciun sau de Anul Nou, la care deja au venit cumpărători şi i-am arvunit deja. Aceşti purcei au fost fătaţi acum câteva zile, iar pentru masa de Crăciun o să ajungă la 25 de kg. numai buni pentru sacrificat şi puşi la tava."
Dan Vizantie, fermier: "Comenzile se fac pe internet, clienţii îşi găsesc pe pagina mea poze, postari şi aşa, mă sună, ia legătura cu mine, vin îşi aleg animalul din poze. Eventual, îmi lasa şi o arvună şi apoi vin să şi-l ridice sau chiar să îl sacrifice la mine în curte."
Absolvent al unei facultăţi cu profil tehnic, Ionuţ îşi vinde de câţiva ani porcii pe internet. Nu mai trebuie să meargă la piaţă şi, în acelaşi timp, vânzările au explodat. Din 34 de porci pe care i-a scos la vânzare recent, mai are doar 7.
Ionuț Eleș, fermier: ”Pe plan local, vânzarea e mai grea un pic. Şi, având diverse rase de porci, am zis să mă extind pe reţelele de socializare. Şi aşa am avut success. Şi de la prima mea vânzare virtuală am prins curaj şi astăzi îi vând doar pe internet."
Pe internet, porcii se vând, în viu, cu 8 cel mult 12 lei pe kilogram, dar în apropierea Sărbătorilor preţul ar mai putea creşte.