Politistul ucis de un om de afaceri turc a ajuns pentru ultima data acasa. Colegii cer pedepse mai aspre pentru soferii bauti

×
Codul embed a fost copiat

Politia romana a pierdut vineri pe unul dintre cei mai buni agenti ai sai, pe Gheorghe Ionescu, politistul luat pe capota masinii, de un om de afaceri turc, urcat baut la volan.

Sumarul evenimentelor:

Gheorghe Ionescu a fost inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem
Ce pedeapsa risca omul de afaceri turc care l-a lovit cu masina
Filmul accidentului in care Gheorghe Ionescu si-a pierdut viata
Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleante

UPDATE 19:00 Acum trei saptamani, agentul a incercat sa-l opreasca in trafic, la un filtru, insa soferul a accelerat si l-a tarat cateva sute de metri, dupa care a franat si l-a azvarlit pe asphalt aproape inconstient.

De atunci, politistul a fost internat la Spitalul Floreasca, iar colegii si familia se luptau sa stranga bani pentru o operatie in Israel. Insa ranile au fost prea grave si inima lui mare s-a oprit dupa atata chin. Sub-inspectorul Gheorghe Ionescu isi iubea meseria si lucra la Ministerul de interne de 23 de ani.

Citește și
politist
Un politist a salvat in ultima clipa un barbat blocat cu masina pe calea ferata. Soferul a fost tarat inainte sa vina trenul
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Din pacate, agentul Gheorghe Ionescu nu a mai fost transportat la clinica medicala din Israel. Ultima speranta a familiei ca va fi salvat, s-a stins odata cu el vineri dimineata, cand inima lui a incetat sa mai bata.

Dupa amiaza, Gheorghe Ionescu a ajuns pentru ultima data acasa, unde apropiatii il asteptau cu ochii in lacrimi.

Politistul, admirat de colegii lui si in acelasi timp atat de urat de miile de soferi pe care i-a prins bauti la volan, s-a stins dupa aproape trei saptamani de suferinta. A fost operat de doua ori de medicii de la Spitalul Floreasca, iar un specialist din Israel a venit in capitala si l-a tratat cateva zile. Dar organismul sau nu a mai rezistat.

Colegii il spuneau "Dulaul", pentru flerul extraordinar pe care-l avea atunci cand pleca in misiune. Ii depista iute pe soferii care conduceau bauti si nu l-a iertat pe nici unul. Cand isi incheia programul, Gheorghe Ionescu pleca linistit acasa, pentru ca stia ca si-a facut datoria, asa cum scrie in lege.

Ultima actiune la care a luat parte a fost organizata in noaptea de 2 august. Se afla la un filtru in zona soselei Pipera, cand a incercat sa-l opreasca pe omul de afaceri turc Abdullah Atas. Imaginile suprinse de camerele de supraveghere arata ca turcul, care era baut bine, a vazut filtrul de politie si, cu intentie, l-a lovit pe agent.

Inregistrarea arata cum masina condusa de el intra in intersectie in viteza iar cei doi politisti incearca sa-l opreasca, fara succes. Al treilea, agentul sef Gheorghe Ionescu, ii face si el semn, dar este lovit. Se agata de capota ca sa nu ajunga sub roti, in timp ce soferul accelereaza. Dupa 400 de metri franeaza, iar politistul este aruncat in aer si se loveste cu capul de asfalt.

Potrivit colegilor, cu ultimele puteri, "Dulaul" i-a rugat sa il prinda pe turcul care si-a continuat cursa pana a ajuns intr-un gard. Abdullah Atas, care avea o alcoolemie in sange de 1,65 a fost arestat si va fi acuzat de omor calificat.

Surugiu Iulian, presedintele SNAP: "Pentru mine e incalificabil ce a facut!”

Gheorghe Ionescu a fost inaintat post-mortem la gradul de subinspector. Un grad care vine prea tarziu, intr-o tara unde politistul nu mai are autoritate, iar legea nu il protejeaza. Colegii cred ca nu s-ar fi ajuns aici daca sanctiunile pentru soferii care nu respecta legea ar fi fost mai aspre, ca in alte tari europene.

UPDATE 18:00  Gheorghe Ionescu a fost inaintat in gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism si sacrificarea vietii in misiune.

"In numele meu personal si al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. In acest moment tragic, transmit intreaga mea compasiune si solidaritate tuturor celor care i-au fost apropiati colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleante familiei si colegilor sai", a transmis vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit sursei citate, vicepremierul a discutat personal vineri dimineata cu sotia politistului si a dispus masurile necesare pentru ca aceasta sa fie incadrata in Ministerul Afacerilor Interne, conform masurilor de sprijin acordate politistilor cu grad de invaliditate si familiilor acestora, precum si familiilor politistilor decedati.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare si va sprijini familia cu tot ce este necesar in aceste imprejurari tragice. Ministrul Gabriel Oprea si intreaga conducere a institutiei vor participa duminica la ceremonialul religios de inmormantare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, a anuntat MAI.

UPDATE 13:25 Sotia politistului va fi incadrata in cadrul Ministerului de Interne si va fi ajutata cu bani pentru inmormantare, a anuntat vicepremierul Gabriel Oprea. Gheorghe Ionescu va fi inmormantat duminica, la Cimitirul Ghencea, cu onoruri militare.

UPDATE 12:25 Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a transmis, vineri, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, decedat in urma unui accident suferit in noaptea de 1 spre 2 august in timp ce desfasura o misiune.

"Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a inaintat astazi Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului National 'Serviciul Credincios' in grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism si sacrificarea vietii in misiune", se arata intr-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Sursa citata precizeaza ca Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare pentru politistul erou, duminica, la Cimitirul militar Ghencea III.

UPDATE 11:20 Premierul Victor Ponta a transmis vineri un mesaj de condoleante familiei politistului Gheorghe Ionescu, decedat in urma unui accident suferit in noaptea de 1 spre 2 august in timp ce desfasura o misiune.

"Sincere condoleante familiei! Dumnezeu sa il odihneasca!", a scris premierul pe Facebook.

UPDATE 10:00 Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a lovit cu masina pe politistul Gheorghe Ionescu, va fi acuzat de omor si risca intre 15 si 25 de ani, potrivit surselor Stirile ProTV. Initial, el fusese pus sub acuzare pentru tentativa de omor.

Filmul accidentului in care Gheorghe Ionescu si-a pierdut viata. In noaptea de 1 spre 2 august, el a fost spulberat cu masina in timpul unei misiuni pe care o desfasura in Bucuresti.

Soferul, un om de afaceri, a refuzat sa opreasca la semnalul acestuia si l-a luat pe capota automobilului. In urma loviturii, politistul a fost internat in stare critica, iar familia si apropiatii faceau eforturi ca sa stranga bania pentru operatia la care ar fi trebuit sa fie supus, intr-o clinica din Israel.

VIDEO cu accidentul provocat de soferul turc.

Iulian Surugiu, Presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, a declarat pentru Stirile ProTV ca trebuie schimbate legea de functionare a Politiei Romane si Statutul Politistului, pentru ca agentii sa fie mai bine protejati.

"Imi pare nespus de rau de aceasta tragedie. Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a-i salva viata. Suntem alaturi de familie.

Aseara (n.r. joi seara), vorbeam cu fratele lui si urma sa ii facem pasaport. Sambata trebuia transportat in Israel, unde mai exista o raza de speranta ca sa supravietuiasca. "Dulaul" a fost nu numai un politist bun, ci si un om foarte bun.

Va imaginati acum ca toti politistii sunt constienti din ce in ce mai mult ca pot merge la serviciu si sa nu se mai intoarca acasa, sa isi vada familia.

Am vorbit cu mai multi politisti, care mi-au spus ca sunt expusi riscurilor si ca si-ar dori sa fie mai bine protejati. Trebuie sa schimbam legea de functionare a Politiei Romane si Statutul Politistului", a declarat Iulian Surugiu pentru Stirile ProTV.

IGPR: Gheorghe Ionescu a fost un om de o mare noblete sufleteasca, devotat profesiei de politist

"Eroul nostru. Cu profunda tristete, anuntam plecarea timpurie dintre noi a colegului si prietenului nostru subinspector de politie Gheorghe Ionecu din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti. Un profesionist de exceptie, un om de o mare noblete sufleteasca, devotat profesiei de politist, daruit pe deplin familiei si telurilor pe care le-a avut in viata, ne-a parasit pentru totdeauna, lasand in inimile si sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristete si regrete eterne", se arata intr-un comunicat al IGPR, remis vineri Agerpres.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"Noi n-am putea plati nici intr-o viata". Sotia politistului lovit de soferul turc cere ajutorul comunitatii pentru a-l salva

Familia politistului tarat pe capota de soferul turc beat cere ajutorul comunitatii pe care Gheorghe Ionescu a incercat sa o protejeze cu pretul integritatii sale fizice.

Un politist a salvat in ultima clipa un barbat blocat cu masina pe calea ferata. Soferul a fost tarat inainte sa vina trenul
Un politist a salvat in ultima clipa un barbat blocat cu masina pe calea ferata. Soferul a fost tarat inainte sa vina trenul

Un politist curajos din California, Statele Unite, a salvat viata unui tanar, a carui masina ramasese blocata pe sinele de cale ferata

3 ani de inchisoare pentru cei care insulta un politist. Ce pedepse cere MAI pentru cei care ranesc un om in uniforma
3 ani de inchisoare pentru cei care insulta un politist. Ce pedepse cere MAI pentru cei care ranesc un om in uniforma

Ranirea grava a politistului de la Rutiera, acrosat cu masina de un turc beat, care l-a si tarat apoi 400 de metri, ar putea duce la inasprirea pedepselor pentru cei care lovesc sau insulta un om in uniforma.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.