Timisoara s-a trezit sub ape, dupa 2 ore de ploaie torentiala. Unii soferi au facut haz de necaz: "Avem vasle la noi"

Dată publicare: 21-08-2015 07:36
Dată actualizare: 24-08-2015 07:05


Timisoara s-a trezit sub ape, dupa doua ore de ploaie torentiala. Strazile au fost acoperite de suvoaie, care au ajuns si la Spitalul de copii, din oras.

Cei care s-au incumetat sa intre cu masinile prin apa de aproape un metru, care acoperea soselele, n-au mai putut inainta si au ramas blocati in valtoare.

Ploaia a produs haos pe soselele din Timisoara. Dupa doua ore sistemul de canalizare a cedat, iar strazile au fost acoperite de apa care avea, in unele zone, chiar si un metru adancime.

Soferii care s-au aventurat printre suvoaie s-au ales cu pagube serioase. Multi au facut insa cale intoarsa. Unii au facut haz de necaz.

Sofer: "Avem si vasle in cazul in care nu mai functioneaza motorul. Le avem in portbagaj. Nu-i nici o problema suntem desculti, conducem asa ca ne place la oras."

Sofer: "Dezastru...daca intram cu masinile, intra in blocul masinii si se sparge...apa e cam asa de mare."


Sofer: "Ma simt ca la mare, numai ca ceva mai deosebit."

Nici tramvaiele nu au mai putut inainta, iar calatorii s-au vazut nevoiti sa mearga pe jos spre casa.

Calatoare: "De ce nu vin aia sa ia apa de pe sine.?"

Sofer: "Anul 2015...suntem o tara in curs de modernizare."

In tot acest timp, pompierii au intervenit in mai multe zone din oras pentru a scoate apa din zecile de subsoluri inundate. Si parcarea unui centru comercial a fost inundata, asa ca, pentru clienti, a fost o provocare sa ajunga la autoturisme.

Probleme au fost si in subsolul Spitalului Louis Turcanu, dar autoritatile au intervenit imediat, iar pagubele sunt minore.
 

Meteorologii spun ca joi seara au cazut precipitatii mai mari decat limita normala a lunii:

Silvia Barbu, director Meteo Timisoara: "Au cazut 39 de litri, in total s-au acumulat peste noapte 56, 3 litri ceea ce este foarte mult. Inseamna ca au cazut precipitatii mai mari decat normala lunii august."

In urmatoarele doua zile va mai ploua, insa nu atat de tare. Si abia de duminica incolo vremea se va imbunatati.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO