Politistii i-au prins pe acesti doi tineri in timp ce spargeau seminte si lasau cojile pe strada. "Va dam doua optiuni"

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07

A venit vara, iar sportul la care exceleaza toti romanii, spartul semintelor in fata blocului, pe prispa sau prin parcuri, este in toi. Se pot organiza adevarate campionate.

Pentru ca situatia, a scapat de sub control, la Galati, politistilor locali le-a venit o idee ca sa ii dezobisnuiasca pe localnici sa mai lase in urma lor, mormane de coji. Cine este prins in fapt, ori plateste 700 de lei amenda, ori face curat.

Politistii au ochit cativa..."baieti de baieti" care s-au gandit ca semintele aluneca de minune cu bere rece. Sub banca lor covorul de coji crestea vazand cu ochii.

"Noi am mancat seminte, dar alcool n-am consumat... aici!"”

"-Stateam, mancam seminte...
-Si?
-Si consumam alcool. Doua pet-uri.
-Va ajung? Mai aveati?
-Nu mai aveam, nu."

Cand au auzit ca ar putea scapa doar cu un avertisment baietii s-au intrecut pe ei. Au pus mana pe matura si pe faras si au facut locul luna.

"Au fost tineri care ne-au reprosat ca, de fapt, vrem sa-i amendam si ca asta urmarim. Si atunci am spus: nu, sa aduca zona respectiva la forma initiala'', explica Mihai Manoliu, dir. Politia Locala Galati.

Spartul semintelor este deja recunoscut in Romania ca un sport national. La Galati, Consiliul Local a aprobat o hotarare prin care cei care sunt surprinsi ca lasa in urma lor un covor de coji sunt sanctionati cu amenzi de pana la sapte sute de lei. Pot scapa, insa, de a aceasta amenda printr-un gest extrem de simplu.

Din pacate peste tot in Romania ar trebuie sa creasca lanuri de floarea soare prin parcuri la cat de apreciate sunt semintele. Stau marturie aceste imagini dezolante.

Doar de la inceputul anului, in Galati, politistii locali au dat trei sute de amenzi pentru consum de seminte in locuri publice. Saisprezece dintre acestea s-au transformat in avertismente, dupa ce vinovatii au acceptat sa faca repede curatenie.

Acum doi ani, Giurgiu a fost primul oras din Romania in care printr-o hotarare de consiliu local, s-a interzis consumul semintelor in spatiul public. In rest toata lumea mananca la liber pe unde apuca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO