Politistii au anihilat o retea de braconieri din Galati. Membrii antrenau caini pitbull pentru vanatoarea de mistreti

06-03-2015 18:08


Caini pitbull transformati in adevarati pradatori - asta au descoperit politistii in grija unor barbati din Galati.

Indivizii antrenau cainii pentru atac lovindu-i si reuseau sa vaneze cu ajutorul lor porci mistreti. Braconierii nu s-au ferit sa posteze pe conturile de Facebook fotografii si filmulete cu intreaga operatiune.

Lovindu-i in repetate randuri - asa erau antrenati cainii pitbull pentru atac - proprietarii ii faceau sa devina agresivi, tranformandu-i treptat in adevarate masini de lupta in calea carora vanatul nu avea scapare. Pentru dresaj, indivizii foloseau si bucati de piele de mistret, tocmai pentru a obisnui cainii cu vanatul.

La vanatoare, cainii incolteau prada si o muscau pana cand nu mai misca. In urma perchezitiilor, politistii din Galati au gasit piei de mistret, colti, instrumente pentru antrenament canin, dar si carne de porc mistret. Anchetatorii au ridicat si mai multe telefoane mobile, tablete, camere foto si medii de stocare informatice. Cinci barbati, cu varste cuprinse intre 24 si 35 de ani, au fost condusi la audieri. Indivizii au facut greseala sa se mandreasca pe conturile de Facebook cu isprava lor.

"In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca cele cinci persoane, folosind caini agresivi special antrenati, pe timp de noapte, au vanat cinci mistreti, fara a detine permis si autorizatie in acest sens", a declarat Cristina Tatulici, IPJ Galati.

Prejudiciul este estimat la cinci mii de euro, insa pozele de pe conturile de socializare ale suspectilor arata ca nu erau la prima partida de vanatoare la care foloseau cainii. Patru dintre ei au fost retinuti pentru braconaj si risca sa fie arestati.

VIDEO PROTVPLUS.RO