”România, știi bine”. Cum luptă Cati, ”salvatoarea viitorului”, pentru educația copiilor defavorizați

×
Codul embed a fost copiat

Podcast ”România, știi bine”, episodul 25. Cati Ross, o tânără din Brașov, are grijă de viitor cu toată inima ei.

Culege câte un suflet care crește cu prea puțină șansă la educație – sau chiar deloc! – și îl sprijină, îi arată drumul, îi arată unde poate ajunge, îl îndeamnă să viseze lucruri mari.

Cati și comunitatea pe care a strâns-o în jurul ei a reușit deja să salveze copii de pe drumul închis al sărăciei, al abandonului. Câți anume? Chiar și unul singur ar fi un câștig petru lumea noastră, dar Cati nu s-a oprit la un copil salvat. De fapt, îi caută permanent pe următorii copii care au nevoie de educație, de ajutor, de o lumină în viață.

Paula Herlo: Cati a făcut ceea ce cred ar trebuie să facă nu doar statul, ci fiecare care ar vrea să se implice în comunitate. A plecat de la un caz particular, iar acum, găsind cauza problemei, clauza problemei și cauza sărăciei sunt în mare parte legate de educație, și atunci ea s-a dus mai departe. Nu a mai luat atât de mulți copii, când am întâlnit-o ultima dată, la Brașov, era cu șase copii în casă, niciunul al ei, între timp s-a născut Sofia, fetița ei. Nu a mai luat atât de mulți copii, dar lucrează în comunitățile sărace cu ei și le duce o masă caldă. Ea a înțeles că, de fapt, acești copii se pot salva dacă primesc educație și dacă li se arată un orizont. Pentru că acei copii nu ies din satele alea, nu știu cum arată lumea. Ea îi duce în tabere, vara și iarna, îi îmbracă, îi hrănește. Iar când ajunge în sat, n-ai cum să-ți imaginezi câtă bucurie stârnește când coboară din microbuz.

Cristi Leonte: Nu este mai mult decât o problemă a comunității, asta? Nu este o problemă pe care țara întreaga ar trebui să și-o pună?

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Paula Herlo: Statistic, 1,4 milioane de copii din România trăiesc în sărăcie. Acești copii sunt doar o mică parte. Ce Cati visează, și eu aș vrea ca noi să o ajutăm, este să cumpere un container utilat. Primăria, după ce a avut acest reportaj, a înțeles de fapt care ar trebuie să fie soluția acolo și i-a oferit o școală închisă, pe care să o renoveze cu ajutorul nostru. O să creeze o cauză pe Facebook de strângere de fonduri. Oamenii aceia chiar își doresc să-și ducă pruncii la școală și nu au nevoie decât de un mic ajutor.

Cristi Leonte: Cati, cum se finanțează toată inima asta mare a ta? Care sunt  nevoile tale de finanțare?

Cati Ross: Am fost copleșită și impresionată de reacția oamenilor, care au spus: "Vreau și eu să o ajut!". Asta înseamnă foarte mult, ca fiecare dintre noi să realizăm că putem să facem și noi ceva. Cred că fiecare om educat, are responsabilittea de a educa pe altcineva. Vrem să facem această căsuță, avem tot pentru asta, dar așteptăm să fie mai frumos afară.

Informații necesare pentru cei care ar dori să o sprijine pe Cati Ross și Asociația Eltera:

https://eltera.org/about/

 

ASOCIATIA ELTERA
IBAN: RO08 RZBR 0000 0600 1910 5175
Raiffeisen Bank – Romania
Swift: RZBRROBU

Paypal: http://paypal.me/elteraorg

Discuția cu Paula Herlo și Cati Ross a fost LIVE pe stirileprotv.ro, pe canalul oficial de Youtube ”România, te iubesc!” și pe paginile de Facebook Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!”.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Podcast ”România, știi bine”. Gabriel Liiceanu și Paula Herlo au discutat despre noua carte ”Ne facem bine”
Podcast ”România, știi bine”. Gabriel Liiceanu și Paula Herlo au discutat despre noua carte ”Ne facem bine”

Podcast ”România, știi bine”, episodul 23. La început de iarnă, echipa “România, te iubesc!” și editura Humanitas lansează o carte care încălzește inimi și poate dezmorți viitorul.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.