Cum va arata vremea in urmatoarele zile la munte si la mare. Temperaturile vor cobori pana la 23 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Astazi vremea se racoreste, iar ploile si instabilitatea cuprind aproape toata tara. Maximele termice se vor situa intre 25 si 33 de grade.

In Dobrogea gasim vreme frumoasa pana spre seara cand apar averse, cu fulgere si vant intens. In schimb, in Baragan ploile ajung ceva mai devreme si temperaturile scad serios fata de ieri. La amiaza se vor inregistra cel mult 30 de grade Celsius.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme schimbatoare, cu innorari, mai multe reprize de ploaie, dar si cu perioade insorite. Vantul se va inteti pe timp ploilor, iar maximele, in scadere fata de duminica, se vor opri la 30 de grade.

In jumatatea nordica a Moldovei se racoreste simtitor. Se vor inregistra intre 25 si 29 de grade; norii vor fi numerosi si va ploua. Vor fi si descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina si, indeosebi in zonele mai inalte se vor acumula cantitati insemnate de apa.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam atmosfera mohorata si ploi frecvente. E posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente, iar la capitolul temperaturi vom sta mult mai bine decat in zilele trecute. Dupa o lunga perioada extrem de calda, luni maximele nu vor mai depasi 30-31 de grade.

Citește și
spalat, galati
Metoda extrema de racorire pe vreme de canicula. Imagini surprinse pe o strada din Galati. VIDEO
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. „L-am întrebat dacă recunoaște că i-am spus «Nu!» în mod repetat”. Umilințele pe care acuză că le-a trăit în secția de poliție

Si vestul tarii scapa de caldura excesiva. In schimb va avea vreme instabila, cu multe ploi, cu fulgere si intensificari ale vantului. La amiaza termometrele vor indica cel mult 28-29 de grade.

Se racoreste si in centrul Romaniei. Norii se inmultesc si vor aduce ploi zgomotoase. Indeosebi in regiunile montane se vor strange cantitati notabile de apa si nu este exclus sa cada grindina.

Sud-vestul tarii scapa de canicula. Temperaturile pierd chiar si 10 grade fata de ziua trecuta. Cerul va fi plin de nori; va ploua, iar ploile vor veni cu toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Maximele vor fi de 25-26 de grade- valori mai scazute decat ar fi normal in acest moment al anului.

Si in tinuturile sudice temperaturile scad accentuat. Se-aduna norii si mai ales dupa pranz ploile isi fac aparitia si aici.

Caldura se domoleste si in zona Capitalei. Dupa cele 38 de grade de duminica, luni se vor inregistra cel mult 29 de grade, iar pe inserat vor aparea averse, cu descarcari electrice si porniri ale vantului. Maine dimineata termometrele vor indica in jur de 18 grade.

In zona de munte se raceste semnificativ. Aversele se vor extinde, dinspre masivele vestice si vor cuprinde toata zona montana. Vor fi si fulgere, vantul poate lua aspect de vijelie iar pe spatii mici va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35-40 l/mp, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali.

Pe litoral vremea ramine calda. Ziua se anunta insorita, dar la apropierea noptii se strica vremea si aici. Pe plaja se vor inregistra 28-29 de grade, iar apa marii va avea 25 de grade.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti, la munte si la mare

In Bucuresti maine vremea va fi instabila, iar valorile termice vor continua sa scada. La amiaza vor fi 26-27 de grade. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Miercuri va continua sa se raceasca iar la amiaza vom avea cel mult 23 de grade; o temperatura scazuta pentru aceasta data. Mai ales pe timpul zilei se vor semnala ploi, care pot fi insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului.

Joi vremea va fi in continuare racoroasa pentru aceasta data. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade. Va ploua tot pe timpul zilei iar vantul va avea unele intensificari in prima parte a zilei.

La munte marti vremea se va mentine in general instabila. Pe arii extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35-40 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina. Temperatura aerului va continua sa scada.
Miercuri vremea va continua sa fie in general instabila. Aversele vor cadea in pe arii extinse in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali si local in Carpatii Orientali. Pe arii restranse cantitatile de apa vor mai depasi 20-25 l/mp.

Joi va ploua pe spatii destul de mari.Vantul va prezenta unele intensificari si izolat se mai pot cumula cantitati de apa insemnate indeosebi in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali.

Pe litoral marti vremea va fi in general instabila si se va raci. Vor fi averse si descarcari electrice, in general moderate cantitativ. Vantul va avea intensifcari trecatoare. Pe plaja vor fi temperaturi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar apa marii va avea 23 - 24 de grade.

Miercuri nu scapam de instabilitate si va continua sa se raceasca usor. Pe timpul zilei si in prima parte a noptii vor mai fi averse si vantul va avea intensificari temporare. In aer vor fi 22- 23 de grade, iar apa marii va avea intre 22 si 24 de grade.

Joi vremea va fi racoroasa pentru aceasta data. Doar trecator vor mai fi posibile ploi slabe si vantul se va inteti temporar. Pe plaja vor fi 23- 24 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cod galben de ploi si descarcari electrice in mai multe zone din tara. Atentionarea emisa de meteorologi
Cod galben de ploi si descarcari electrice in mai multe zone din tara. Atentionarea emisa de meteorologi

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, o atentionare nowcasting Cod Galben de averse si intensificari ale vantului, valabila in urmatoarea ora si jumatate pe raza unor localitati din judetul Alba.

Metoda extrema de racorire pe vreme de canicula. Imagini surprinse pe o strada din Galati. VIDEO
Metoda extrema de racorire pe vreme de canicula. Imagini surprinse pe o strada din Galati. VIDEO

Canicula pare sa-i fi impins pe romani la noi extreme, dovada fiind si aceasta filmare pe care un utilizator ne-a trimis-o pe adresa de mail.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.