Inca doua zile de COD PORTOCALIU de canicula. Cum se schimba vremea in tara de luni

×
Codul embed a fost copiat

ANM a emis o avertizare de tip COD GALBEN pentru sambata, 15 august, in Maramures, Crisana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei si in sudul Munteniei.

Astfel, vremea se va mentine caniculara, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

De asemenea, a fost emisa o avertizare de tip COD PORTOCALIU in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi temperaturi maxime in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Interval de validitate: 15 Aug 2015, ora 09:00 -> 15 Aug 2015, ora 23:00.

Citește și
furtuna - stiri
Cod galben de ploi si descarcari electrice in mai multe zone din tara. Atentionarea emisa de meteorologi
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

De asemenea, duminica avem parte de alte avertizari de canicula.

COD GALBEN
Duminica, 16 august, vremea va fi in continuare caniculara in vestul, sudul si local in centrul tarii, unde se vor inregistra temperaturi maxime de 35....37 de grade. Indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati, in Campia Romana si Campia de Vest si izolat in rest.

COD PORTOCALIU
In judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Interval de validitate: 16 Aug 2015, ora 09:00 -> 16 Aug 2015, ora 23:00

DUMINICA, 16 august 2015

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in vestul, sudul si local in centrul tarii. Cerul va fi variabil, dar incepand de dupa-amiaza vor fi innorari temporar accentuate, indeosebi, in zonele montane, precum si in regiunile vestice si sud-vestice, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice.

Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor, ce pot lua aspect de vijelie. in restul teritoriului, astfel de manifestari vor fi posibile, pe arii restranse, mai ales in a doua parte a intervalului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29...30 de grade pe litoral si 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, in Campia Romana si Campia de Vest si izolat in rest.

In Bucuresti - Vremea se va mentine caniculara, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar cea minima de 22...23 de grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca, spre 19 grade.

Presiunea atmosferica va continua sa scada usor.

LUNI, 17 august 2015

Valorile termice vor scadea semnificativ fata de zilele anterioare la scara intregii tari, vremea urmand sa ramana calduroasa, izolat caniculara, doar in partea de sud-est a teritoriului. Temporar innorarile se vor accentua si indeosebi din a doua parte a zilei, treptat aria ploilor se va extinde dinspre vest respectiv sud-vest, cuprinzand toate regiunile.

Vor fi mai ales averse, insotite de frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate si izolat va cadea grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 14 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 23 de grade pe litoral.

In Bucuresti - Vremea va deveni instabila, iar valorile diurne vor marca o scadere fata de ziua anterioara. Treptat innorarile se vor accentua, si mai ales spre seara si in cursul noptii, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar minima va fi de 18...19 grade.

MARTI, 18 august 2015

Vremea va fi instabila, iar valorile termice, indeosebi cele diurne vor continua sa scada fata de ziua anterioara. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului pe arii relativ extinse in toate regiunile. Ploile vor avea si caracter torential si indeosebi in jumatatea nordica a teritoriului se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 20 si 30 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 19 grade, usor mai ridicate pe litoral.

In Bucuresti - Vremea va fi instabila, iar valorile termice diurne vor continua sa scada fata de ziua anterioara. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar minima va fi de 17...18 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Canicula persista si vineri in cea mai mare parte a tarii. Ziua in care vin ploile si temperaturile se mai domolesc
Canicula persista si vineri in cea mai mare parte a tarii. Ziua in care vin ploile si temperaturile se mai domolesc

Vineri, canicula persista in vestul si sud-vestul tarii. Maximele termice se vor situa intre 29 si 38 de grade si vor fi cateva momente de instabilitate, indeosebi in regiunile montane.

Cod galben de ploi si descarcari electrice in mai multe zone din tara. Atentionarea emisa de meteorologi
Cod galben de ploi si descarcari electrice in mai multe zone din tara. Atentionarea emisa de meteorologi

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, o atentionare nowcasting Cod Galben de averse si intensificari ale vantului, valabila in urmatoarea ora si jumatate pe raza unor localitati din judetul Alba.

Temperaturile ating joi 38 de grade Celsius la umbra. Prognoza meteo pana duminica
Temperaturile ating joi 38 de grade Celsius la umbra. Prognoza meteo pana duminica

Ziua de joi ne-aduce canicula si disconfort termic in vestul si in sudul tarii. Maximele ajung in intervalul 29-38 de grade Celsius, iar in jumatatea estica a tarii si la munte sunt anuntate cateva ploi in aversa.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.