Vremea se raceste, iar toata tara este sub avertizare de ploi. In unele zone vor reveni chiar si ninsorile

×
Codul embed a fost copiat

Sambata, se aduna norii, iar catre seara si la noapte vin aversele. Acestea vor uda mai ales regiunile montane si sud-vestul tarii. Pana atunci vom avea maxime cuprinse intre 13 si 24 de grade.

In Dobrogea si Baragan se anunta innorari; momente cu soare si temperaturi comparabile cu cele de vineri: de la 15 grade pe litoral pana la 24 de grade in zona Calarasi. La noapte cresc sansele de ploaie.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme destul de buna. E adevarat ca norii se inmultesc, dar este putin probabil sa ploua. In regimul termic nu sunt schimbari fata de ziua trecuta: maximele ajung la 20-21 de grade.

In jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi cam mohorata, cu temperaturi putin mai scazute decat ieri. In zona de munte instabilitatea creste si apar averse, cu fulgere si vant intens. In rest nu prea sunt semne de ploaie.

In nordul Transilvaniei si in Maramures nu prea zarim soarele, iar seara si noapte vin cateva ploi in aversa. Temperaturile se mentin la valori placute, deocamdata. Se vor inregistra 20-21 de grade.

Citește și
vremea
Sudul si centrul tarii, sub cod galben de ploi torentiale si furtuni. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In vestul tarii norii vor fi din ce in ce numerosi, iar instabilitatea va creste pe inserat si la noapte. Vor cadea averse, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor. La capitolul temperaturi stam bine: maximele ajung la 23 de grade.

In centrul Romaniei va ploua mai intai in zona de munte, iar noaptea vor veni cateva ploi si in rest. Vorbim despre averse, insotite de descarcari electrice si porniri ale vantului. Maximele pleaca de la 15 grade in depresiuni si ajung la 20-21 de grade.

In regiunile sud-vestice cerul se va innora treptat, iar dupa-amiaza instabilitatea se va accentua: va ploua si vantul se va inteti. Vom avea maxime de pana la 23 de grade.

In tinuturile sudice ploile ajung abia dupa lasarea noptii, asa ca ziua de astazi va arata destul de bine. La amiaza termometrele vor indica valori de peste 20 de grade Celsius.

Bucurestenii au parte de o zi placuta, cu multe momente insorite; vant domol si o maxima in jur de 22 de grade. Pe seara si la noapte se-aduna norii si apar conditii de ploaie. In zori se vor inregistra cam 10 grade Celsius.

La munte se strica vremea. Temporar, innorarile vor fi consistente si apar averse, cu tunete, fulgere, vant si grindina. Se pot strange cantitati mari de apa, iar maine dimineata, in zona crestelor revin ninsorile si lapovita. Sa raceste usor fata de ieri.

Cum va fi vremea in urmatoarele 3 zile
Maine ploile se intetesc si vor fi mai ales averse, in multe reprize, cu rabufniri de vant si conditii de grindina. Va ploua mai mult in jumatatea vestica a tarii si la munte.

Luni: vreme urata cu ploi cam peste tot. La munte vine lapovita, iar in zonele mai inalte ninsoarea. Vantul se inteteste in Oltenia, nordul Moldovei, si prin Dobrogea, iar temperaturile scad transant in jumatatea nordica. Doar in Lunca Dunarii vor mai fi 20 de grade.

Marti ploile se muta in jumatatea estica, dar cea mai mare problema sunt temperaturile: se raceste si in sud si vom avea cel mult 16 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Mesajul lui Leonardo DiCaprio catre liderii lumii, la Paris:
Mesajul lui Leonardo DiCaprio catre liderii lumii, la Paris: "Sunteti ultima speranta a Pamantului!"

La conferinta de la Paris a fost prezent si Leonardo DiCaprio. Actorul a pledat vehement - asa cum a facut de altfel in ultima vreme - pentru o schimbare radicala si rapida in ceea ce priveste procesul de incalzire globala.

Sudul si centrul tarii, sub cod galben de ploi torentiale si furtuni. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile
Sudul si centrul tarii, sub cod galben de ploi torentiale si furtuni. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Vremea se dovedeste a fi capricioasa in aceasta perioada si continua sa ne uimeasca. Sudul si centrul tarii se afla astazi sub cod galben de ploi torentiale, cu tunete si fulgere.In cele 15 judete vizate, plus Bucurestiul, este asteptat si vant puternic.

Fenomenul neobisnuit care a transformat ciresele de mai in cirese de aprilie:
Fenomenul neobisnuit care a transformat ciresele de mai in cirese de aprilie: "O sa ajungem sa cultivam kiwi si portocali"

"Ciresele de mai" au toate sansele sa devina "ciresele de aprilie", daca soarele va fi la fel de puternic, in urmatoarele saptamani. Fructele au inceput sa se mareasca, iar producatorii spera sa le scoata la vanzare chiar de Paste.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.