Planeta noastra a avut parte de un respiro, timp de 60 de minute. Cum a fost respectata "Ora Pamantului" in Romania

29-03-2015 08:06


Planeta noastra a avut sambata seara parte de un bine meritat respiro, pret de 60 de minute. In Romania, dar si in alte tari de pe Glob, au fost stinse, la ora 20 si 30 de minute, luminile din institutiile publice.

Totul pentru a incuraja reducerea consumului de energie si pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice.

Centrul Timisoarei a fost in bezna pret de un ceas pentru a marca Ora Pamantului, iar oamenii care au iesit pe strada au avut parte de un spectacol. Nici la Iasi n-a fost trecut cu vederea evenimentul ce reuneste anual milioane de oameni din toate colturile lumii. Pasajul pietonal Stefan cel Mare s-a cufundat in intuneric, iar o trupa de artisti i-a incantat pe trecatori.

La ora 20.30, si Palatul Parlamentului a disparut in intuneric. Si Palatul Victoria, dar si mai multe ministere si muzee din Bucuresti se numara printre locurile in care luminile s-au stins timp de o ora. In cele 60 de minute dedicate planetei noastre, peste o suta de biciclisti au pedalat prin centrul Bucurestiului.

Biciclist: "Un semnal de alarma, un pas inainte in dorinta de a nu mai risipi atatea resurse pentru ca sunt limitate si mai vin si altii dupa noi."

Alte cateva zeci de persoane s-au adunat in parcul Herastrau, unde au aprins lumanari.

La Constanta, in ciuda vremii ploioase, un parc s-a transformat intr-o mare de lumini.

Anca Gheorghe, organizatorul evenimentului: "Am plasat peste peste 2000 de lumanari impreuna cu constantenii sub forma de diverse figurine si pe marginea aleilor."

Ora Pamantului se sarbatoreste la nivel international de 8 ani incoace. Din 2009, Romania s-a alaturat si ea evenimentului. 

VIDEO PROTVPLUS.RO