Piromanul care a incendiat 8 maşini spunea că are o relaţie cu Melania Trump şi e căutat de Mafie

Ultimul update: Sambata 07 Aprilie 2018 20:44
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 18:09
Categorie: Actualitate

Căutat de 6 zile în tot Bucureştiul, piromanul care a incendiat 7 maşini a fost prins de poliţişti vineri după-amiaza pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei.

Vorbim despre un individ periculos, spun psihiatrii, care cred că suspectul ar fi dat foc maşinilor, din dorinţa de răzbunare: acum câteva luni fusese concediat de la firma unde lucra ca şofer. Tata a doi copii, fusese părăsit recent de soţie, şi e posibil ca tot acest cumul de probleme să-l fi afectat profund. Acum a ajuns după gratii.

Vineri după-amiază, în jurul orei 17.00 un agent care patrula în zona secţiei 1 de poliţie, l-a zărit pe stradă pe individul care i-a atras atenţia în mod special. Aşa că şi-a chemat colegii în ajutor.

Bărbatul mergea fără ţintă pe strada , spun poliţiştii în momentul în care a fost zărit. Când agenţii s-au apropiat de el să îl ridice suspectul le-ar fi spus că s-a văzut la televizor şi tocmai mergea către o secţie de poliţie ca să se predea. Ajuns în fata anchetatorilor, bărbatul a recunoscut imediat că el este cel care a incendiat masinilie.

Comisar șef Ionuţ Dana, șeful poliției sector 1: „Pot să vă spun că a fost destul de ambiguu în ceea ce el a exprimat . Nu există o legătură între el şi părţile vătămate, proprietarii maşinilor. acesta şi-a recunoscut toate faptele. Vă pot spune cu certitudine că nu a mai săvârşit astfel de infracţiuni în trecut"

Piromanul din Capitală, arestat preventiv după ce a recunoscut incendierea celor opt mașini

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice, mai ales că nimic din comportamentul de până acum nu trădă faptul că ar fi un piroman în adevăratul sens al cuvântului, adică fascinat de foc, la nivel patologic.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Într-o bună măsură vorbim de o faptă care a fost construită organizat . cea mai frecventă motivaţie pentru un incendiator este răzbunarea. descărcarea prin furie şi prin foc are multiple contoatii simbolice dar este şi la îndemână pentru că e o forţă ce odată e eliberată, poate fi cu greu controlată."

Comisar șef Ionuţ Dana, șeful poliției sector 1: "Noi nu putem să spunem că această persoană este un piroman aşa cum sunt ei cunoscuţi în cazuistica noastră. Dar pot să vă spun că prezintă anumite tulburări în aceea ce priveşte comportamentul lui".

Cu toate acestea însă, bărbatul este cunoscut poliţiştilor: a fost amendat de câteva ori, pentru scandaluri în bloc. Vecinii spun că era agresiv, iar soţia l-a părăsit, luând cu ea şi pe cei doi copii ai lor. Omul fusese concediat în urmă cu câteva luni de la firma unde lucra ca şofer, se pare după ce i-a fost suspendat permisul de conducere.

"Are probleme cu capul. Făcea scandal în bloc. Era despărţit. Au chemat vecinii de vreo două trei ori în bloc , a venit poliţia şi i-a dat amendă", spune un vecin. "S-a despărţit de soţie...am înţeles că o luă la alergat. în ultimul timp o luase pe băutura"'

"Zicea că e într-o relaţie cu Melania Trump şi că îl caută mafia, că dacă dă un telefon vine "

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este acuzat de distrugere prin incendiere. Dacă va fi găsit vinovat, risca până la 7 ani de închisoare.

Cine este piromanul din Capitală. Primele declarații făcute de anchetatori

Cine este piromanul din Capitală. Primele declarații făcute de anchetatori

VIDEO PROTVPLUS.RO

accident craiova

Tânărul din Craiova care a provocat accidentul în care i-a murit iubita, sub control judiciar

Trafic spre mare deviat prin parcare. Limită de 80 km/ h pe A2 din cauza denivelărilor

CCR a decis că Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii "este neconstituţională”

Definitivat 2018. Au fost publicate Subiectele si Baremele la Definitivat 2018

Inundații în România. Un șofer a fost luat pe sus de viitură cu tot cu mașină

A început ploaia la Electric Castle. Mesajul MAI: ”Dacă răciți, aveți grijă ce „pastile” luați!”

incidente

Bărbat din Braşov, arestat preventiv pentru că ar fi încercat să îşi violeze propria nepoată

Suspecții care i-ar fi ucis pe cei doi paznici, sub control judiciar. Nu s-a aflat motivul crimelor

Își caută de 2 săptămâni fiul dispărut în Prut. Ritualul făcut pe malul râului: ”Am pus colac cu lumânare”

Protestul diasporei din 10 august nu a primit aviz de la Primăria Capitalei

S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

Teodorovici: Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală