Pilotul elicopterului care a provocat haos la Mamaia, cercetat de Autoritatea Aeronautică Civilă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Pilotul elicopterului care a produs momente de panică la finalul lunii aprilie în zona cluburilor din Mamaia, când a aterizat într-o parcare, este cercetat acum de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Aparatul de zbor a fost cât pe ce să se răstoarne. Anchetatorii susţin că pilotul a comis mai multe erori, începând cu aterizarea într-un spaţiu neamenajat şi terminând cu debarcarea pasagerilor.

Incidentul s-a petrecut pe 29 aprilie în zona de nord a staţiunii Mamaia. Aparatul de zbor, un elicopter Airbus Colibri, a fost închiriat de reprezentanţii unui club pentru a-l pe aduce pe Antonis Remos, un DJ din Mikonos. În jurul orei 16.30, elicopterul a aterizat în faţa clubului, spre uimirea clienţilor care au fost acoperiţi de un nor de praf.

Un taximetrist care a vrut să privească momentul aterizării a fost lovit de bucăţi mari de rigips luate pe sus, iar praful spulberat i-a învăluit pe toţi cei din jur.

După aterizare a urmat încă un moment de panică. Când angajaţii clubului au venit să preia invitatul, elicopterul a fost la un pas de a se răsturna.

Dj-ul Antonis Remos şi ceilalţi pasageri au coborât speriaţi. Compania care deţine elicopterul susţinea atunci că zborul şi aterizarea au avut aprobare. Însă aparatul de zbor ar fi trebuit să aterizeze pe heliportul construit special pe unul dintre cluburi.

Sandi Oprişor, pilot elicopter: ”Vântul bătea dinspre mare, s-a turbionat în spatele clădirii şi elicoperul a fost umflat de vânt şi asta s-a întâmplat. L-am pus rapid la loc, nu a fost nicio problemă după care am luat hotărârea de a nu mai continua să facem zboruri în acea locaţie, fiind curenţi puternici care nu permiteau să continuăm activitatea, aşa cum a solicitat clientul. Mai trebuia să facem două - trei intrări.”

Pilotul cu 30 de ani de experienţă este anchetat acum de cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Investigatorii au stabilit că lipsea planul de zbor aprobat, locul de aterizare nu era amenajat special, iar în locul din stânga al elicopterului era plasat un pasager - deşi aparatul de zbor era cu dublă comandă.

O altă greşeală constatată de anchetatori a fost debarcarea pasagerilor care s-a făcut fără ca aparatul de zbor să fie oprit. Miercuri, pilotul elicopterului a anunţat că aşteaptă să se prezinte la comisia de anchetă.

”Urmează să fiu chemat la autoritate, n-am primit niciun semnal oficial. Daţi-mi voie să nu comentez nimic până când nu voi primi un semn de la autoritate şi vorbesc după aceea.”

Autoritatea Aeronautică Civilă a mai menţionat că urmează să stabilească şi ce sancţiuni vor fi aplicate în urma acestui incident.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!