Klaus Iohannis va participa la un exercitiu multinational in Brasov, cu peste 25.000 de militari si 2.000 de vehicule armate

Ultima actualizare: 14-07-2017 00:40
Iohannis si militari romani in Afganistan

Presedintele Klaus Iohannis va participa sambata, 15 iulie, la un exercitiu multinational militar - cu trupe in teren si trageri de lupta - care are loc la Poligonul Cincu din judetul Brasov.

Potrivit purtatorului de cuvant al SAdministratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, este vorba despre un complex de exercitii militare multinationale anuale, derulat in Romania, Bulgaria si Ungaria, care este condus de Comandamentul Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, alaturi de Statul Major al Armatei Romane.

Acest exercitiu militar este bazat pe un scenariu fictiv de aparare colectiva, iar in acest an scopul acestui exercitiu consta in:

- consolidarea masurilor de aparare pe flancul estic aliat
- promovarea stabilitatii si securitatii in regiunea Marii Negre
- intarirea parteneriatului, a increderii reciproce intre fortele armate ale Statelor Unite si fortele armate ale tarii noastre impreuna cu 21 de natiuni aliate si partenere

La aceasta actiune participa peste 25.000 de militari si in acelasi timp vor fi peste 2.000 de mijloace tehnice angrenate in exercitiu.

Mai trebuie spus si faptul ca pe 13 iulie presedintele Klaus Iohannis viziteaza Centrul Administrativ Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, unde se va vedea cu presedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petru Pavel.

Tot acolo, seful statului se va intalni cu pilotii romani si britanici, aflati acolo pentru a se asigura de buna desfasurare a misiunii de politie aeriana intarita.

De altfel, din mai pana in august in Romania se afla 4 avioane Eurofighter Typhoon, alaturi de 150 de oameni, piloti si personal tehnic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO