Peste 20 de producători locali din Bihor și-au adus rodul muncii de peste an la un târg organizat la Oradea
Brânzeturi, cum rar găsești în piețe, legume cultivate natural și miere curată de albine. Tot ce au mai bun producătorii din Bihor, s-a strâns pe tarabele unui târg dedicat produselor românești.
Vizitatorii s-au bucurat să regăsească o parte din gusturile copilăriei și mulți au plecat acasă cu sacoșele pline.
Peste 20 de producători locali bihoreni și-au adus rodul muncii de peste an la târgul organizat la Oradea. Pentru cei care știu să aprecieze un produs natural, a fost o adevărată bucurie.
Client: „Păi, de mic copil sunt învățat cu ele și știu ce calitate au. Celelalte, le consider bombe chimice”.
Client: „În primul rănd, favorizăm economia țării noastre. Și trebuie să avem grijă de produsele noastre. Nu luăm toate bombele calorice din altă parte”.
Producător: „Astăzi am adus roșii, vinete, ardei mov, ardei gras roșu. Tot ce-am făcut, a fost cât mai organic, nu a fost nimic ce pot să zic că ar dăuna sănătății”.
La târg au fost aduse și produse mai puțin întâlnite: laptele de măgăriță sau de bivoliță.
Producător lapte de măgăriță: „În primul rând, este un stimulent al laptelui matern, conține foarte multe vitamine și proteine. Este bun pentru inimă și pentru tuse”.
Fermier: „Avem brânză de bivoliță, ambalată la jumătate de kg, 25 de lei, lapte, 10 lei litrul, care sunt foarte bune pentru sănătatea omului. Gustul pe care îl are este de neîntâlnit. Conține mai puțin colesterol decât cel de vacă și cel de capră”.
Organizator: „Organizăm un târg cu ocazia Zilelor Produselor Românești, la care am adus producători din județul nostru, în care vrem să-și promoveze produsele lor, de calitate superioară”.
Organizatorii spun că, în ultima vreme, producătorii locali găsesc mai lesne piețe de desfacere, dar acum au probleme din cauza costurilor de producție, care au crescut foarte mult.