Traficanţi internaţionali de droguri, prinşi în România. Ce grupare teroristă finanţau

Dată publicare: 03-04-2020 09:59
Dată actualizare: 03-04-2020 10:16


dolari

Peste 170.000 de dolari au fost confiscaţi de la grupări stabilite în România care traficau droguri spre SUA.

Suma de peste 170.000 de dolari - recuperată de la grupări stabilite în România care traficau droguri spre SUA, banii obţinuţi având ca destinaţie gruparea teroristă Hezbollah - a fost transferată către Ministerul Justiţiei - Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Membrii grupării au fost arestaţi în România, fiind extrădaţi şi condamnaţi în SUA.

”Sume confiscate intrate în bugetul statului român urmare a cooperării dintre Ministerul Justiţiei, prin Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi Agenţia Antidrog din SUA. Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiţiei-ANABI, a încasat peste 170.000 $, suma indisponibilizată de către Departamentul de Justiţie şi Agenţia Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigaţiilor derulate în cooperare cu autorităţile de aplicare a legii din SUA şi România”, anunţă vineri Ministerul Justiţiei.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Operaţiuni Speciale, precum şi procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au lucrat îndeaproape cu anchetatorii Agenţiei Antidrog (DEA) în vederea capturării membrilor unor grupări infracţionale stabilite în România, transmite News.ro.

Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obţinute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah.

”Autorităţile române au arestat membrii grupărilor, aceştia fiind extrădaţi şi condamnaţi în SUA. De asemenea, după obţinerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 $, reprezentând produs al infracţiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiţiei-ANABI”, conform Ministerului Justiţiei, care precizează că suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată şi intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO