Peste 110 kilograme de marijuana, descoperite de politistii de frontiera de la Calafat. Cine se afla la volanul TIR-ului

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 18:03
Categorie: Actualitate

Peste 110 kilograme de substanta vegetala, suspecta a fi marijuana, au fost descoperite de politistii romani si bulgari de frontiera de la Calafat, ascunse in cabina unui TIR condus de un cetatean bulgar.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Politiei de Frontiera Calafat remis, joi, Agerpres, in data de 22 noiembrie, in jurul orei 00.20, la Punctul de trecere a frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra un cetatean bulgar de 24 de ani, la volanul unui automarfar inmatriculat in Bulgaria, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, aparate frigorifice cu destinatia Germania.

"Cu ocazia controlului specific, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari a sesizat un comportament neobisnuit al conducatorului automarfarului TIR, manifestat printr-o nervozitate nejustificata, iar in urma verificarii cabinei soferului, au fost observate urme de detergent praf si un miros puternic de detergent, care a generat suspiciuni cu privire la existenta unor bunuri ascunse in interior", se mentioneaza in comunicat.

Politistii au solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen, iar in urma scanarii automarfarului au fost observate mai multe colete ascunse in interiorul cabinei, intr-un spatiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice intre capitonaj si partea exterioara). Din locul special amenajat au fost extrase 158 de colete, de diferite marimi, invelite in folie transparenta si banda adeziva de culoare maro, care contineau o masa vegetala de culoare verde, asemanatoare marijuanei, in cantitate de 110,7 kilograme.

Conform protocolului romano-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana in cauza, bunurile si TIR-ul au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor.

Filme pentru adulti, canabis si pedeapsa capitala. Pentru ce au mai votat americanii in ziua in care si-au ales presedintele
Filme pentru adulti, canabis si pedeapsa capitala. Pentru ce au mai votat americanii in ziua in care si-au ales presedintele
VIDEO PROTVPLUS.RO
Robert Gavrilescu
Gorjean obligat de ANAF să aleagă între pensia de handicap și banii câștigati la nunți
Arena Națională se închide pentru câteva luni. Firea: „Care e vina mea?”
”Revoluția traficului”: Bucureștiul mai are ”doar” 2 locuri până va deveni cel mai aglomerat oraș din lume
Protest față de defrișări. "În centrul României va apărea un mare deşert"
CE avertizează România că ar putea comite un abuz cu GDPR în cazul RISE Project
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia la fabrica de armament din Cugir
trecere de pietoni
Pietonii nu sunt în siguranță pe ”treceri” când traversează. Accident grav în Constanța
Ce spun psihologii despre atacul de la Brăila. "Astfel de lucruri se pot repeta oricând"
Monumentul drag românilor care va fi aici și peste o sută de ani
Brad uriaş de Crăciun, târât pe străzile din Lugoj. De unde a fost tăiat
Accident urmat de un incendiu, pe un drum din Agigea. Cum se simte șoferul
Legea offshore a fost promulgată de preşedinte. Ce prevede forma finală