Barbat de 70 de ani, bolnav de scleroza multipla, ignorat in spital timp de 6 ore. De ce nu a mai putut pleca acasa

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 17:10
Categorie: Actualitate

Situatie penibila in judetul Alba, din cauza lipsurilor din sistemul medical.

Un barbat de 70 de ani, care sufera de scleroza multipla si nu se poate deplasa singur, a fost nevoit sa astepte 6 ore, in spital, pentru ca o ambulanta sa il duca inapoi acasa. Acesta a ajuns de dimineata in unitatea medicala si, dupa ce a fost consultat cateva ore, a putut pleca de acolo abia la unu noaptea. In Alba Iulia, pentru ca serviciul de ambulanta sa functioneze cat de cat normal, ar mai fi nevoie atat de masini cat si de personal.

Gheorghe Roman sufera de scleroza multipla de peste 26 de ani si este tintuit la pat. Imediat ce a ajuns la spital, medicii i-au facut investigatiile insa, cand sa plece acasa, pacientul a constatat ca nu exista ambulante disponibile. A asteptat ore in sir o masina.

Ida Avram, insotitoare: "I-a zis o data, i-a zis sa astepte, i-a zis asteptati din mers si in final a apelat bolnavul la care i se spune ca nu a fost solicitata salvare din partea urgentelor si nu a putut trimite salvare daca nu au fost solicitati. De la ora sapte si ceva pana noaptea la 12 si ceva a ajuns ambulanta si la unu a ajuns acasa."

Gheorghe Roman, pacient: "Doamna doctor, va rog, frumos, era seara deja, faceti ceva sa merg acasa. Imediat, imediat am vazut ca e ora 11 ca nu vine nimic si am dat telefon la 112 si mi-a facut legatura la statia de salvare, la statia de salvre mi-a dat telefon ca noi nu am fost solicitati niciodata sa venim cu salvarea acolo."

Lipsa de personal ii afecteaza direct mai ales pe pacientii fragili cum este si Gheorghe Roman.

Dragos Zaharia, presedinte Speromax Alba: "A cerut o ambulanta nu i s-a oferit a trebuit sa stea pana la ora 1 noaptea pentru a i se oferi o ambulanta sa ajunga acasa pacientul, fiind nedeplasabil doar cu targa."
Abia la ora unu noaptea barbatul a ajuns acasa.

Aurel Crisan, sef UPU Alba: "A fost solicitat dispeceratul in mai multe randuri, s-au mai facut dupa aceea solicitari la ora 22.30 repetate solicitari de transport la domiciliu, transport care s-a materiazat in jurul orei 12, 12.30. S-a facut acest transport in functie de resursele pe care SAJ-ul le-a avut."

Marius Sulutiu, manager Serviciul Judetean de Ambulanta Alba: "Serviciul judetean de ambulanta nu are in cursul noptii, sambata si duminica echipaje de transport decat in cursul zilei solicitarile de transport neasistata le facem de la caz la caz folosind echipajul medical de urgenta."

In urma acestui incident se fac acum anchete interne atat la Serviciul de Ambulanta cat si la spital.


 

Procurorii cer inchisoare pe viata pentru individul care a incendiat doi oameni ai strazii. Victimele sale au murit la spital
Procurorii cer inchisoare pe viata pentru individul care a incendiat doi oameni ai strazii. Victimele sale au murit la spital
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
greva la metrou
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus