Barbat de 70 de ani, bolnav de scleroza multipla, ignorat in spital timp de 6 ore. De ce nu a mai putut pleca acasa

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 17:10
Categorie: Actualitate

Situatie penibila in judetul Alba, din cauza lipsurilor din sistemul medical.

Un barbat de 70 de ani, care sufera de scleroza multipla si nu se poate deplasa singur, a fost nevoit sa astepte 6 ore, in spital, pentru ca o ambulanta sa il duca inapoi acasa. Acesta a ajuns de dimineata in unitatea medicala si, dupa ce a fost consultat cateva ore, a putut pleca de acolo abia la unu noaptea. In Alba Iulia, pentru ca serviciul de ambulanta sa functioneze cat de cat normal, ar mai fi nevoie atat de masini cat si de personal.

Gheorghe Roman sufera de scleroza multipla de peste 26 de ani si este tintuit la pat. Imediat ce a ajuns la spital, medicii i-au facut investigatiile insa, cand sa plece acasa, pacientul a constatat ca nu exista ambulante disponibile. A asteptat ore in sir o masina.

Ida Avram, insotitoare: "I-a zis o data, i-a zis sa astepte, i-a zis asteptati din mers si in final a apelat bolnavul la care i se spune ca nu a fost solicitata salvare din partea urgentelor si nu a putut trimite salvare daca nu au fost solicitati. De la ora sapte si ceva pana noaptea la 12 si ceva a ajuns ambulanta si la unu a ajuns acasa."

Gheorghe Roman, pacient: "Doamna doctor, va rog, frumos, era seara deja, faceti ceva sa merg acasa. Imediat, imediat am vazut ca e ora 11 ca nu vine nimic si am dat telefon la 112 si mi-a facut legatura la statia de salvare, la statia de salvre mi-a dat telefon ca noi nu am fost solicitati niciodata sa venim cu salvarea acolo."

Lipsa de personal ii afecteaza direct mai ales pe pacientii fragili cum este si Gheorghe Roman.

Dragos Zaharia, presedinte Speromax Alba: "A cerut o ambulanta nu i s-a oferit a trebuit sa stea pana la ora 1 noaptea pentru a i se oferi o ambulanta sa ajunga acasa pacientul, fiind nedeplasabil doar cu targa."
Abia la ora unu noaptea barbatul a ajuns acasa.

Aurel Crisan, sef UPU Alba: "A fost solicitat dispeceratul in mai multe randuri, s-au mai facut dupa aceea solicitari la ora 22.30 repetate solicitari de transport la domiciliu, transport care s-a materiazat in jurul orei 12, 12.30. S-a facut acest transport in functie de resursele pe care SAJ-ul le-a avut."

Marius Sulutiu, manager Serviciul Judetean de Ambulanta Alba: "Serviciul judetean de ambulanta nu are in cursul noptii, sambata si duminica echipaje de transport decat in cursul zilei solicitarile de transport neasistata le facem de la caz la caz folosind echipajul medical de urgenta."

In urma acestui incident se fac acum anchete interne atat la Serviciul de Ambulanta cat si la spital.


 

Procurorii cer inchisoare pe viata pentru individul care a incendiat doi oameni ai strazii. Victimele sale au murit la spital
Procurorii cer inchisoare pe viata pentru individul care a incendiat doi oameni ai strazii. Victimele sale au murit la spital
VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump, Kim Jong Un
Al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong-Un, anunțat oficial de Casa Albă
O adolescentă din Oradea amenința că se aruncă de la etaj: ”Sunt sechestrată”
Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani din Vrancea au spart şcoala. Ce au furat
Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor
Un clujean supărat pe păcănele a făcut dezastru cu ciocanul într-o sală de jocuri
Ministrul Bădălău spune că trenează ancheta privind spargerea locuinţei sale
Prinţul Philip
Declarația prințului Philip după accident. Britanicii spun că nu ar trebui să mai conducă
Reacția conducerii școlii din Craiova după scenele revoltătoare filmate
Doar opt zile a fost deschisă anul acesta pârtia Cocoș. Cât a încasat primăria
A început vânătoarea de la Balc. Mașinile miliardarilor invitați, dezinfectate la intrare
România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18
Bărbatul care a agresat un bărbat de 75 de ani, în scara unui bloc, a fost prins