Arsenal impresionant găsit în apartamentul unui orădean. Cum s-a dat alarma

Ultima actualizare: 05-01-2020 08:11

Un arsenal cu care s-ar putea duce un mic război de gherilă. Asta au găsit sâmbătă seară polițiștii și pompierii în apartamentul unui bărbat din Oradea.

Acesta avea dosite prin casă peste 1000 de elemente de muniție din al Doilea Război Mondial, inclusiv grenade și proiectile.

Oamenii legii fuseseră chemați după ce vecinii au sunat la 112 și au anunțat că o explozie puternică s-a auzit în imobil. Din fericire, explodase doar o petardă, care l-a rănit însă pe proprietarul apartamentului.

După ce va fi externat, acesta va avea de dat multe explicații polițiștilor.

Peste 1000 de elemente de muniție, printre care 483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, cartușe, grenade ofensive și defensive, toate provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cu un așa arsenal în casă, se poate spune că bărbatul de 37 de ani a avut mare noroc că a fost rănit doar de explozia unei petarde.

Col. Sorin Cabâ, inspector șef ISU Crișana: „În urma verificărilor au fost găsite foarte multe elemente de muniție care au fost ridicate de echipajele specializate și transportate în siguranță.”

Reporter: „Există pericolul de explozie?”

Col. Sorin Cabâ, inspector șef ISU Crișana: „Atâta vreme cât aceste elemente de muniție erau depozitate într-un apartament și victima a acționat asupra lor, da, există acest lucru.”

Pentru siguranța locatarilor, clădirea a fost evacuată până când oamenii legii au verificat-o cu atenție, din subsol până pe acoperiș.

Locatarii se gândesc cu groază la ce s-ar fi putut întâmpla dacă arsenalul din apartamentul vecinului lor ar fi explodat. Explozia petardei l-a rănit pe acesta la față și la mâini, așa că a fost dus la spital.

Potrivit medicilor, rănile suferite de bărbat nu sunt foarte grave, dar medicii îl țin în continuare sub observație.

Polițiștii de la Arme și Muniții au deschis o anchetă. Ei vor să afle cum a ajuns oradeanul să aibă în casă atâta muniție care, dacă ar fi explodat, ar fi putut provoca daune grave și, foarte probabil, pierderi de vieți omenești.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO