Panică într-un avion plin cu români: "Numai am văzut că sar uşile în aer"


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 08:07
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 07:32
Categorie: Stiri actuale

Aproape 180 de români din Satu Mare şi Maramureş, care s-au îmbarcat, sâmbătă seară, la bordul unui avion pe aeroportul din Debrecen, Ungaria, au fost evacuaţi pe toboganul de urgenţă.

În aeronava care se pregătea pentru decolare a fost raportat un posibil început de incendiu, însă, din fericire, s-a dovedit a fi o alarmă falsă, dar pasagerii s-au speriat.

Au fost nevoiţi apoi să îşi petreacă noaptea la hotel, şi au fost reprogramaţi la o altă cursă, care va decola spre Franţa duminică dimineaţă.

Martor: "U, explodează avionul".

Majoritatea pasagerilor erau români şi ar fi trebuit să ajungă cu un zbor operat de compania Wizz Air, din Debrecen la Paris, acolo unde lucrează. Doar că suspiciunea de incendiu le-a dat planurile peste cap.

Florin Ţăran, pasager: "Numai am văzut că sar uşile în aer, eu am fost primul care a sărit din avion".

Oamenii povestesc că s-au speriat, însă au ieşit cu toţii în siguranţă.

Florin Ţăran, pasager: " Îţi dai seama dacă zbura în timpul ăsta??? "

Pasagerii s-au întors în aeroport, unde spiritele s-au cam încins, însă au primit asigurări că vor ajunge în cel mai scurt timp la destinaţie.

Potrivit specialiştilor în astfel de cazuri, este necesară evacuarea unui avion.

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie: "S-a prezentat probabil un incendiu şi, în acel moment, comandantul a dispus coaterea toboganului de evacuare şi echipajul s-a ocupat de debarcarea pasagerilor în sistem de urgenţă. Nu era neapărat o urgenţă determinată de un pericol iminent".

Într-un răspuns pentru Ştirile ProTV, reprezentanţii Companiei Wizz Air au transmis că echipajul a urmat procedurile standard pentru evacuare şi că, de fapt, în aeronavă nu a fost niciun incendiu.

"Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. (...). Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese", spun cei de la Wizz Air.

Pasagerii au fost reprogramaţi pentru o nouă cursa, în această dimineaţă.

Un zbor cu pasageri români anulat în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33