Cea mai mare firma de videochat din Europa a "uitat" sa-si declare veniturile. Cate mii de euro iau romancele de la videochat

Ultima actualizare: 20-03-2015 07:08

Cum poti sa faci un milion de dolari sau mai multe? Povestesti liber pe internet si dupa caz faci ce isi doreste sa vada clientul care te-a apelat.

Nimic ilegal pana aici, doar ca unele dintre firmele care ofera servicii de videochat, au uitat sa declare, veniturile uriase, pe care le-au rulat, in ultimii ani. Drept urmare, politistii de la directia economica, au avut o discutie libera cu patronii.

Acestia din urma ar fi incasat 300 de milioane de dolari numai din SUA. Aceasta tanara are o singura misiune: sa tina cat mai mult vreme in fata camerei un client. Cu fiecare minut in care barbatul ramane legat la camera ei de chat, dolarii intra tot mai multi in conturile firmei.

Si uite asa s-au strans vreo 300 de milioane de dolari, la cea mai mare companie de videochat din Europa. Firma romaneasca are studiouri in Bucuresti dar si in alte localitati din tara. Contractele erau legale explica politistii, insa suspiciunea lor este ca nu s-ar fi inregistrat in acte toate incasarile, uriase de altfel.

"Anchetatorii banuiesc ca in acest bloc existau apartamente unde se practica videochatul asa ca inca de dimineata au cautat documente si alte dovezi care sa ajute sa demonstreze ca cei care patronau aceasta activitate nu isi plateau darile catre stat", a relatat Nadia Nechifor, corespondent ProTV.

Afacerea functioneaza de multi ani. Fetele incheie contracte cu firma de videochat din Romania. Aceasta le asigura machiajul, camerele decorate corespunzator, calculatorul si cel mai important, intimitate. Firma la randul ei, are contracte cu site-uri mari din America prin intermediul carora tinerele pot fi abordate. Banii sunt virati in Romania prin off-shoreuri.

“Sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip off shore care ar fi intermediat platii externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei", a declarat Marius Oprea, ofiter DICE - IGPR.

La randul lor si angajatele vor trebui sa dea explicatii, insa nu in legatura cu ce discutau pe chat ci cu incasarile pe care le aveau. Acestea ar fi ajuns si la 8000 de dolari lunar.

"Pro Studio m-a ajutat sa-mi implinesc visul si sa imi achizitionez implanturile mult dorite. Initial am crezut ca este imposibil, dar s-a dovedit ca m-am inselat si am reusit sa obtin ce mi-am propus pe propriile mele forte", spune Roxana.

"Probabil nu voi face asta pana la pensie dar mai am destui ani in care pot face de 10 ori mai multi bani decat o secretara" spune Elena.

Despre bani este vorba si in ancheta politistilor de la economic, care au ridicat 6 milioane de dolari si au cerut sechestru asigurator pe inca 15 milioane de dolari, plus 5 locuinte si 6 autoturisme. Cei vizati nu au dorit sa ofere un punct de vedere si nu au raspuns solicitarii Stirilor Pro TV.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!