Comisia juridica a Senatului voteaza miercuri cererea de arestare preventiva a lui Dan Sova, acuzat de abuz in serviciu

17-03-2015 10:55


dan sova

Comisia juridica a Senatului se va pronunta miercuri, la ora 13:00, prin vot asupra cererii de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova, a anuntat marti presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc.

Boboc a spus ca, marti, Dan Sova si membrii comisiei studiaza dosarele venite de la DNA, relateaza Mediafax.

Dan Sova a venit la comisie pentru a studia dosarul.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc, a precizat ca nu exista o solicitare de prelungire a termenului de trei zile pentru intocmirea raportul in cazul cererii de arestare preventiva a lui Dan Sova si comisia se va pronunta prin vot miercuri.

"Dosarele au venit, le-am verificat din punct de vedere procedural, al predarii documentelor, nu sunt probleme. Le-am deschis in fata membrilor comisiei, am si stabilit un program, si anume studiu. Domnul sova este invitat sa studieze dosarul. Maine la ora 13,00 el va formula un punct de vedere, il vom asculta si, apoi, se va da un vot pe aceasta solicitare. In acest moment si senatorii sunt la studiu cu doasrele si domnul Sova. Termenul de trei zile nu este o recomandare, este un termen. Dar maine la ora 13,00 vom face vot, deci nu a existat o solicitare de prelungire mai mult decat pana maine, astfel incat marti se va studia si miercuri sa se poata vota", a afirmat Boboc.

Intrebat daca Sova va veni la comisie cu avocati, Boboc a spus ca, din cate a inteles, Sova doreste sa-si sustina punctul de vedere.

El a mai spus ca exista timpul necesar studierii dosarelor, aratand ca nu sunt foarte multe dosare.

Boboc a aratat ca dupa intocmirea raportului, acesta va fi depus la Biroul Permanent, care va decide saptamana viitoare, luni, cand va intra in plen.

Procurorul-sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO