Perchezitii la compania Hexi Pharma in dosarul dezinfectantilor. "Produsele noastre nu au fost niciodata contestate"

×
Codul embed a fost copiat

Politistii bucuresteni de la Directia Economica au facut sambata mai multe perchezitii la puncte de lucru ale societatii Hexi Pharma, la spitale care au incheiat contracte cu compania farmaceutica si la un depozit al firmei.

UPDATE 15:47 Produsele Hexi Pharma folosite in blocul operator nu au fost niciodata contestate, nu au fost diluate, iar ele sunt folosite doar intr-o etapa de pre-dezinfectare, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al companiei, Loredana Albu.

"Este vorba de produse foarte concentrate, care se dilueaza 1 la 400 de litri si care se folosesc in general pentru suprafete mari. Atunci cand sunt folosite pentru instrumentar sau pentru blocul operator, sunt folosite intr-o etapa de pre-dezinfectare, adica dupa produsele Hexi vin inca doua etape de dezinfectare si sterilizare", a precizat ea.

Loredana Albu a subliniat ca produsele folosite in blocul operator nu au fost diluate si si-a exprimat convingerea ca "pana la sfarsitul acestui scandal" va reiesi ca produsele Hexi Pharma "probabil sunt cele mai bune produse din piata", conform Agepres.

"Din punctul nostru de vedere, pacientii au fost in siguranta. Sunt produse testate. Mai ales cele folosite in blocul operator nu au fost niciodata contestate", a adaugat ea.

Citește și
schema hexi pharma
Scandalul dezinfectantilor diluati din spitale. Castigurile colosale la care ar ajunge HexiPharma si schema aplicata
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In contextul in care procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au efectuat, sambata, perchezitii la sediul si punctele de lucru ale Hexi Pharma, Loredana Albu si-a exprimat multumirea ca aceste perchezitii au loc "in sfarsit".

"Ganditi-va ca sunt 50 de angajati in fabrica din spatele meu si 450 de angajati in tot grupul Hexi care stau de doua saptamani intr-o mare incertitudine. Noi am sigiliat loturile, toate, asa cum s-au lucrat, inca de la inceputul scandalului, si le multumim ca au venit. Asta vrem si noi, sa fie o piata bine reglementata, cu reguli foarte stricte, astfel incat sa stim ce e de facut de acum incolo, ca sa evitam asa ceva. (...) Nu stiu daca e tarziu sau devreme, noi am asteptat inca din prima zi. (...) Credem ca au actionat atunci cand le-a venit randul si atunci cand au crezut ei. Noi am actionat imediat ce am aflat ca e posibil sa fie o problema si inca de atunci am asteptat sa vina si sa ia probe", a spus ea.

Loredana Albu a mentionat ca firma a trimis probe pentru cele doua produse care au fost acuzate.

"Am luat si noi probe, ii rugam sa ia si ei, astfel incat sa ne asiguram ca nu e nicio problema. Noi speram sa nu fi fost asa, dar din moment ce am oprit productia imediat, am luat in calcul varianta ca s-ar fi putut intampla", a declarat ea.

Intrebata de ce managerul companiei nu a raspuns intrebarilor, Loredana Albu a atras atentia asupra faptului ca nici cei din conducerea fabricii, nici angajatii "nu au avut niciodata contact cu presa".

"Asa reactioneaza ei. Trebuie sa luam in calcul faptul ca sunt oameni care nu reactioneaza bine atunci cand vad o camera de luat vederi, nu neaparat pentru faptul ca ar avea ceva de ascuns, ci pentru ca pur si simplu au trac", a precizat ea.

Purtatorul de cuvant al companiei a confirmat faptul ca o angajata a fabricii a fost agresata vineri in trafic.

"Era cu o masina brand-uita in timp ce venea la serviciu si a fost agresata de un alt conducator auto din trafic care i-a vorbit foarte urat, a incercat sa traga de usa de la masina. Suntem intr-o situatie in care nu ar fi trebuit sa fim", a mai spus ea.
 

Perchezitii la compania Hexi Pharma in dosarul dezinfectantilor. O angajata a firmei a fost batuta vineri in Bucuresti

Politistii au ridicat acte contabile si contracte incheiate de societate cu institutii ale statului.

In alta ordine de idei, o angajata Hexi Pharma a fost agresata vineri in Bucuresti, relateaza Catalin Tolontan pe blogul sau. ”Vineri dimineata, cind venea la birou, una dintre angajate a fost lovita. Avea o masina inscriptionata cu Hexi Pharma. S-a oprit la stop si cineva a venit i-a deschis usa si a luat-o la bataie”, a povestit Loredana Albu, purtatoarea de cuvint a companiei.

Parchetul General a declansat  in urma cu 3 zile o ancheta penala in cazul dezinfectantilor folositi de 300 de spitale in saloane. Anchetatorii fac cercetari pentru infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare si substituire de alimente sau alteproduse.

"In cursul zilei de azi, pe baza autorizatiilor emise de catre instanta, sub coordonarea procurorilor, ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR efectueaza 4 perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov. Sunt vizate sediul si punctele de lucru ale unei firme producatoare de dezinfectanti. Totodata, au loc ridicari de probe si inscrisuri din 25 de unitati sanitare de pe raza a 21 de judete si municipiul Bucuresti", precizeaza PICCJ.

La aceasta actiune de amploare participa 152 de politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica, politisti de investigare a criminalitatii economice, de ordine publica si specialisti criminalisti din cadrul DGPMB, precum si de la inspectoratele de politie ale judetelor Alba, Arges, Bacau, Brasov, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Iasi, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Lista celor 50 de spitale din tara cu rezultate proaste la controlul Ministerului Sanatatii. Reactia lui Klaus Iohannis
Lista celor 50 de spitale din tara cu rezultate proaste la controlul Ministerului Sanatatii. Reactia lui Klaus Iohannis

50 de spitale din Bucuresti si 22 de judete au iesit prost la controlul efectuat de Ministerul Sanatatii, care a verificat eficacitatea si nu concentratia dezinfectantilor produsi de firma Hexi Pharma.

Scandalul dezinfectantilor diluati din spitale. Castigurile colosale la care ar ajunge HexiPharma si schema aplicata
Scandalul dezinfectantilor diluati din spitale. Castigurile colosale la care ar ajunge HexiPharma si schema aplicata

Parchetul General a declansat o ancheta penala in cazul dezinfectantilor folositi de 300 de spitale in saloane. Anchetatorii fac cercetari pentru infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare si substituire de alimente sau alteproduse.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.