Arena Dinamo, loc de pelerinaj, dupa moartea lui Ekeng. Fanii si fotbalistii au aprins lumanari in locul unde s-a prabusit

×
Codul embed a fost copiat

Arena dinamovistilor s-a transformat in loc de pelerinaj, in memoria lui Patrick Ekeng.

In Stefan cel Mare, cercul de la centrul terenului unde jucatorul camerunez s-a prabusit, a devenit altar de lumanari si flori, care au prins forma numarului 14, purtat aseara pe tricou, pentru ultima oara, de Ekeng.

Jucatori de la Steaua si alte echipe au mers pe gazon, ca sa aprinda o lumanare pentru Ekeng. Presedintele FIFA Gianni Infantino, Samuel Eto'o - legenda fotbalului camerunez -, dar si presa internationala isi explima regretul pentru tragedia de la Bucuresti.

Rivalitatea dintre Dinamo si Steaua a trecut pe plan secund, dupa disparitia fulgeratoare a lui Patrick Ekeng. Laurentiu Reghecampf si jucatorii sau au venit, la pranz, pe stadionul lui Dinamo. Suporterii i-au primit cu aplauze. Rapidistii au fost si ei solidari cu durerea rivalilor. Si jucatorii Concordiei Chiajna au venit sa-l planga pe mijlocasul dinamovist.

Citește și
Patrick Ekeng
Patrick Ekeng a murit la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren. Medic Floreasca: "A fost adus FARA manevre de resuscitare"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”


 

Mesajul lui Patrice Feussi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Patrick Ekeng

Patrice Feussi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Patrick Ekeng si fundasul Concordiei, a fost la spital vineri seara si a venit sa ii aprinda o lumanare conationalului sau pe gazonul din Stefan cel Mare.

"Nu avem cuvinte. Am fost ieri si la spital si l-am vazut. Eram ca o familie. Dupa meciuri, stateam la povesti, faceam de mancare cu Marcel, cu familiile noastre. A venit la Dinamo si se bucura pentru ca a avut persoane aproape. E foarte greu pentru multe lucruri pe care nu puteti sa le intelegeti. Nu a avut probleme. Nu s-a antrenat 2-3 zile pentru ca s-a lovit, dar nu exista niciun fel de problema, nu exista nimic.

Poate in ambulanta nu a fost ce trebuia, interventia cum trebuia, dar viata asa cum te da, asa te primeste. Putea sa fie diferit, cum s-a intamplat la alti jucatori. Asta s-a intamplat acum si e acolo sus cu Dumnezeu si ne aude, pentru ca a fost baiat bun, inima buna.

Am dus noi nevasta lui la aeroport. Am spus ca terminam finala si ne vedeam cu totii in Camerun", a recunoscut Feussi, inainte de a incepe sa planga.

Mesajul clubului spaniol Cordoba: "Nu te vom uita niciodata, prietene!"

Clubul spaniol de fotbal Cordoba deplange disparitia fostului sau jucator Patrick Ekeng, decedat, vineri seara, in timpul partidei Dinamo - FC Viitorul din Liga I, si scrie intr-un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter ca nu il va uita niciodata.

Nu avem cuvinte sa exprimam durerea noastra in fata mortii lui Patrick Ekeng. Plangem disparitia ta. Nu te vom uita niciodata, prietene. Dumnezeu sa te odihneasca in pace”, se arata in mesajul gruparii Cordoba, pentru care Ekeng a evoluat in 15 partide si a marcat un gol in sezonul 2014-2015.

Vestea decesului jucatorului dinamovist a fost urmata de reactii de compasiune pe retelele de socializare din partea mai multor fotbalisti din strainatate. "Veste trista ca ne-am pierdut unul din familia noastra fotbalistica. Ganditi-va la familia si prietenii lui. Odihneste-te in pace, Patrick Ekeng", noteaza si marea legenda braziliana Cafu.

Mesajul celui mai mare fotbalist camerunez, Samuel Eto'o

"Precum un soldat pe front, ai plecat intr-un mod tragic. Odihneste-te in pace", a scris si camerunezul Samuel Eto'o, unul dintre cei mai mari fotbalisti africani din toate timpurile.

Camerunezul Stephane Mbia, fost jucator la Sevilla si Trabzonspor, in prezent sub contract cu gruparea Hebei China Fortune, a postat o fotografie pe Twitter alaturi de Ekeng. “Familia noastra fotbalistica din Camerun a pierdut un frate. Nu pot sa cred... Condoleante familiei. Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng”, a scris Mbia.

Hector Bellerin , component al echipei engleze Arsenal, a afirmat ca e “sfasietor” sa vada cum moare inca un fotbalist pe teren. “Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng. E sfasietor sa vezi inca un fotbalist cum moare practicand sportul pe care il iubim”, a scris fundasul spaniol pe Twitter.

De asemenea, jucatorul francez al formatiei Manchester United Anthony Martial a fost impresionat de drama fotbalistului dinamovist. “Dumnezeu sa te odihneasca, Patrick Ekeng”, a scris el pe contul personal de Twitter.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tragedia din Stefan cel Mare, in presa internationala. BBC, The Guardian si Marca au scris despre moartea lui Patrick Ekeng
Tragedia din Stefan cel Mare, in presa internationala. BBC, The Guardian si Marca au scris despre moartea lui Patrick Ekeng

 Anuntul mortii fotbalistului Patrick Ekeng a facut rapid inconjurul presei. Cele mai mari site-uri din Europa au pus in deschidere tragedia care a avut loc vineri seara, in timpul meciului Dinamo Viitorul.

Patrick Ekeng a murit la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren. Medic Floreasca:
Patrick Ekeng a murit la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren. Medic Floreasca: "A fost adus FARA manevre de resuscitare"

Patrick Ekeng a murit, dupa ce s-a prabusit pe teren in minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, disputat pe stadionul Stefan cel Mare. 

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.