Sile si Nutu Camataru, audiati de Politie intr-un dosar de tentativa de omor

×
Codul embed a fost copiat

Perchezitiile la liderii si membrii clanurilor "Camatarii" si "Sportivii" au legatura si cu conflictul violent care a avut loc in Popesti-Leordeni, in noiembrie anul trecut, cand un barbat a fost impuscat in piept, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Politistii si procurorii DIICOT au facut vineri 115 perchezitii la lideri si membri ai clanurilor "Camatarii" si "Sportivii", printre cei vizati fiind si Sile si Nutu Camataru.

Potrivit anchetatorilor, actiunea de amploare vizeaza doua dintre cele mai importante grupari infractionale din Bucuresti si Ilfov, liderii clanurilor "Camatarii" si "Sportivii" fiind Ion Balint, zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint, zis "Sile Camataru", respectiv Florin Robert Nica zis "Nica" si Cristian Radu Rosca, zis "Rosca".

Ion si Vasile Balint au fost dusi la audieri, dupa perchezitiile facute la casele lor. Anchetatorii vor audia in acest caz 80 de persoane suspectate de implicarea in infractiuni cu violenta.

In aceasta cauza sunt cercetate 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, tentativa de omor calificat si deosebit de grav, lipsire de libertate, santaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

Citește și
perchezitii spargatori locuinte
Peste 230 de perchezitii in Capitala si sapte judete, intr-un caz de furturi de produse petroliere

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.

De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata. Membrii clanurilor "Camatarii" si "Sportivii" sunt in atentia anchetatorilor dupa ce, in 7 noiembrie 2012, in orasul ilfovean Popesti-Leordeni, in apropierea unei zone in care unul dintre liderii gruparii "Sportivii", Robert Nica, se ocupa de reabilitarea unor blocuri, a avut loc un conflict violent intre mai multi membri ai clanului controlat de acesta si doi dintre oamenii de incredere ai lui Nutu Camataru, fosti boxeri, au precizat sursele citate.

Conflictul ar fi izbucnit initial la o sala de forta din Popesti-Leordeni si ar fi continuat pe strazile orasului. Oamenii lui Nutu Camataru au fost atunci atacati cu pistoale cu gaze, modificate in asa fel incat sa traga cu bile din metal, insa in timpul altercatiei, membrii gruparii "Sportivii" s-ar fi impuscat din greseala intre ei, au mai spus sursele citate. In urma conflictului, un barbat a fost impuscat in piept si dus de urgenta la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, unde a fost operat de urgenta, iar alti doi au fost raniti usor.

Medicii i-au scos un lob pulmonar, printr-o interventie foarte dificila. Imediat dupa producerea incidentului, anchetatorii au declansat o ampla actiune, iar pe o strada din sectorul 4 al Capitalei a fost perchezitionata o masina de teren in care se aflau Robert Nica si trei apropiati ai acestuia, asupra lor fiind gasite pistolul cu gaze modificat si un cutit de 35 de centimetri.

Desi Robert Nica si cei trei locotenenti ai acestuia au fost dusi atunci la audieri, incidentul nu a fost urmat de arestari, in conditiile in care conflictul a fost asociat si cu alte incidente violente, iar anchetatorii au dorit sa constituie un dosar complex in care suspectii sa fie anchetati pentru intreaga activitate infractionala, au precizat sursele citate. Cei doi barbati atacati in 7 noiembrie 2012 pe o stada din Popesti-Leordeni de membri ai gruparii "Sportivii" sunt doi bodyguarzi care lucreaza la un restaurantul din sectorul 4 si sunt cunoscuti ca facand parte dintre garzile personale ale lui Nutu Camataru.

Incidentul dintre gruparile "Sportivii" si "Camatarii" avea legatura cu un conflict mai vechi izbucnit intre "Camatari" si clanul "Vancica". Pentru a se proteja, membrii clanului "Vancica" ar fi apelat la gruparea "Sportivilor". In acest context, atat in Bucuresti cat si in judetul Ilfov au avut loc mai multe conflicte violente, insa de cele mai multe ori acestea nu s-au concretizat si cu plangeri la politie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tensiunile au inceput inca de cand Ion Balint, zis Nutu Camataru, a iesit din inchisoare, in conditiile in care aceste grupari preluasera o parte dintre afacerile pe care Camatarii le abandonasera odata cu arestarea lor, in anul 2004. Membri ai gruparii "Camatarilor" l-ar fi batut, la Constanta, pe seful clanului Vancica, cunoscut sub numele de Lica, pe care l-ar fi intalnit intamplator la o gala de K1 organizata pe litoral. Ulterior, mai multi membri ai clanului Vancica l-ar fi agresat, in Centrul Istoric, pe ginerele lui Balint.

Potrivit surselor citate, liderii clanului Vancica ar fi facut atunci o alianta cu gruparea Sportivilor. In paralel, acestia ar fi investit inclusiv in achizitionarea de autoturisme si arme de foc pe care sa le foloseasca la nevoie. Ulterior, pe fondul acestor tensiuni, in luna august 2012, Fane, unul dintre nepotii lui Lica Vancica, l-a injunghiat, intr-un hotel de lux, pe Mihaita Camataru, fiul adoptiv al lui Sile Camataru.

La scurt timp dupa acest incident au avut loc ciocniri razlete intre clanuri, scandalurile intensificandu-se, spun sursele citate, in luna noiembrie 2012, cand in cartierul Berceni, fieful gruparii Sportivilor, ar fi avut loc trei batai generate de raiduri organizate de oamenii "Camatarilor".

Doua dintre aceste scandaluri s-ar fi consumat in zona Vacaresti, iar al treilea langa strandul Motesti.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Perchezitii in Caras-Severin pentru prinderea unor hoti care au furat 100000 de lei dintr-o locuinta
Perchezitii in Caras-Severin pentru prinderea unor hoti care au furat 100000 de lei dintr-o locuinta

 Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin au facut in aceasta dimineata patru perchezitii la locuintele unor persoane suspectate de comiterea unui furt.

Peste 230 de perchezitii in Capitala si sapte judete, intr-un caz de furturi de produse petroliere
Peste 230 de perchezitii in Capitala si sapte judete, intr-un caz de furturi de produse petroliere

Autoritatile au declansat in zori o ancheta de anvergura. 1000 de politisti si procurori au descins la sute de adrese din 7 judete. Cautau indivizi care fura combustibil.

Perchezitii la hoti de masini de lux. Ce metoda au gasit sa piarda urma autovehiculelor
Perchezitii la hoti de masini de lux. Ce metoda au gasit sa piarda urma autovehiculelor

 Procurorii DIICOT si politistii Seriviciulu de Investigati Criminale Arad au organizat, astazi, zece perchezitii simultane in Arad si Hunedoara, la presupusi membri ai unei grupari de hoti de masini de lux.

Recomandări
Viscolul și vântul puternic au provocat haos în sudul României și pe litoral. A fost pericol de explozie în Poarta Albă
Viscolul și vântul puternic au provocat haos în sudul României și pe litoral. A fost pericol de explozie în Poarta Albă

Viscolul și vântul puternic au provocat haos, miercuri-noapte, în sudul țării și pe litoral. În localitatea Poarta Albă, județul Constanța, o turbină eoliană a scăpat de sub control, din cauza furtunii, elicea s-a prăbușit.

Noi detalii în cazul prăbușirii avionului în Kazahstan. Rușii ar fi confundat aparatul cu o dronă a Ucrainei
Noi detalii în cazul prăbușirii avionului în Kazahstan. Rușii ar fi confundat aparatul cu o dronă a Ucrainei

Avionul companiei din Azerbaidjan, prăbușit în Kazahstan, a fost cel mai probabil, lovit de o rachetă sol-aer a unui sistem rusesc Panțir, care l-ar fi confundat cu o dronă ucraineană.

Facturile Nordis, prezentate de Marcel Ciolacu, prezintă mai multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea lor
Facturile Nordis, prezentate de Marcel Ciolacu, prezintă mai multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea lor

Marcel Ciolacu s-a ținut de cuvânt și a postat pe TikTok documente care, spune el, ar fi dovada că a plătit din banii personali zborurile la Nisa și Madrid.