Percheziții la firme acuzate de activităţi fictive de reciclare a deşeurilor. Prejudiciul e uriaș

Dată publicare: 19-01-2020 10:25
Dată actualizare: 19-01-2020 10:31


Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală. Șapte persoane, audiate

Poliţiştii efectuează duminică 21 de percheziţii, în 4 judeţe şi Capitală, fiind vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5,5 milioane de euro prin infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul reciclării deşeurilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, percheziţiile au loc la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi a municipiului Bucureşti.

Polițiștii pun în aplicare 18 mandate de aducere.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat că începând cu anul 2018 până în prezent persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat, precizează IPJ Mehedinţi.

La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO