Percheziții în două judeţe, într-un dosar de contrabandă cu arme. Cum au ajuns în România


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 14:14
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 09:31
Categorie: Stiri actuale

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, sub coordonarea procurorilor, au făcut trei percheziții domiciliare în Braşov şi Ialomiţa, la persoane suspectate de contrabandă cu arme și muniție.

Erau vizați doi bărbați, de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiți de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

”În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi cumpărat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse ilegal în România.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute şi urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Ane-Marie Vrapciu - IPJ Buzău: "De la începutul anului 2019 braşoveanul ar fi achiziţionat de la tânărul din Buzău dispozitive de armament introduse în ţară fără drept de către acesta din urmă. La locaţiile braşoveanului au fost descoperite mai multe dispozitive de armament,arme letale şi arme cu aer comprimat cât şi muniţie aferentă."

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acţiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Armă de ultimă generație, produsă în România. Trupele speciale au testat-o
Cum a fost prins tânărul care pregătea un atentat în Time Square cu arme și grenade
VIDEO PROTVPLUS.RO