Ancheta DNA in Vaslui privind o retea de frauda cu fonduri europene. Perchezitii la CJ si la primarii din Barlad si Husi

Ultima actualizare: 11-09-2015 07:07

Procurorii anticoruptie au declansat in aceasta marti dimineata o ampla actiune ce vizeaza o posibila frauda cu fonduri europene.

Peste 60 de perchezitii au fost facute in Bucuresti si cinci judete din tara, cele mai multe la Vaslui. Aici, anchetatorii au in vizor Consiliul Judetean, Centrul de Afaceri, dar si mai multe primarii din zona.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul Teritorial Iasi fac cercetari in doua cauze penale privind infractiuni de coruptie cu bani europeni. Acestea ar fi fost comise in ultimii patru ani.

Surse judiciare spun ca persoanele vizate sunt suspectate de luare de mita, abuz in serviciu si fals in legatura cu accesarea fondurilor, cheltuite pentru lucrari de aductiune de apa si drumuri.

Vizat de ancheta ar fi presedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, si Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Barlad, dar si primarul din Husi, Ioan Ciupilan.

"Procurorii de la Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari in doua cauze penale ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011-2015", se arata intr-un comunicat DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Actiunea acopera 5 judete si Capitala, la mijloc fiind o posibila frauda cu fonduri europene. Potrivit procurorilor citati de corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta, in ultimii ani in Vaslui s-ar fi accesat fonduri europene ample pentru proiecte vizand reabilitarea drumurilor si colectarea deseurilor. Exista insa suspiciunea ca fondurile au fost folosite in interesul personal al unor politicieni, cu ajutorul oamenilor de afaceri implicati in realizarea proiectelor. Prejudiciul ar fi la nivelul milioanelor de euro.

Surse judiciare spun ca persoanele vizate sunt suspectate de luare de mita, abuz in serviciu si fals in accesarea fondurilor pentru diferite lucrari publice. La perchezitiile de la Consiliul Judetean Vaslui a fost adus si presedintele institutiei, Dumitru Buzatu. Audiat este si fiul acestuia, care conduce Centrul de Afaceri, subordonat CJ-ului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO