Perchezitii DNA la adrese din Bucuresti, Hunedoara, Cluj. Suspiciuni de coruptie la microhidrocentrala de pe Raul Alb

29-05-2015 14:28

Scandalul dintre activistii de mediu si cei acuzati ca distrug ariile protejate se muta la DNA.

Anchetatorii anticoruptie au facut vineri dimineata mai multe perchezitii la sediile institutiilor care au avizat constructia unei microhidrocentrale pe Raul Alb, din judetul Hunedoara. Ancheta ar trebui sa stabileasca daca diversi responsabilii au pus in mod legal parafa pe documente sau daca au fost cumparati.

Noua perechezitii au fost efectuate vineri dimineata in Bucuresti, Hunedoara, Mures si Cluj. Anchetatorii anticoruptie au mers la sediul Agentiei de Protectie a Mediului Hunedoara, la Administratia Bazinala de Apa Mures si Administratia Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, ce care isi are sediul la Facultatea de Geologie din cadrul Universitatii Bucuresti.

Anchetatorii DNA au cautat documente care sa arate daca avizul dat pentru constructia unei microhidrocentrale pe Raul Alb, judetul Hunedoara, s-a facut respectand legea, asta pentru ca, sustin ei, exista suspiciuni de fapte de coruptie desfasurate in perioada 2013-2015, interval de timp in care, de altfel, a fost acordat si acest aviz de constructie. Pana la lamurirea acestui aspect de catre anchetatorii DNA, cert este ca aceasta constructie a microhidrocentralei a iscat un scandal intre activistii de mediu si reprezentantii constructorilor, care a degenerat zilele trecute pentru ca reprezentantul unui ONG a acuzat ca a fost batut de reprezentantul constructiilor"


VIDEO PROTVPLUS.RO