Penitenciarul Rahova aproba eliberare lui Copos. Cand va fi judecata cererea de instanta

Ultimul update: Luni 02 Februarie 2015 07:09
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015 14:36
Categorie: Actualitate
copos

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea conditionata a lui Gheorghe Copos, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 urmand sa analizeze in 11 februarie daca acesta va fi eliberat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Gheorghe Copos intrunea conditiile de liberare conditionata, astfel ca la nivelul Penitenciarului Rahova a fost intrunita o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul actionar majoritar al Rapidului sa iasa din inchisoare. Un judecator de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, in urma analizarii documentelor, ca Gheorghe Copos poate fi liberat conditionat.

Raportul comisiei a fost trimis Judecatoriei Sectoruluu 5, instanta care va decide daca Gheorghe Copos poate sau nu sa fie eliberat. Indiferent de decizia magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, hotararea va putea fi contestata, sentinta definitiva in acest caz urmand sa fie data de Tribunalul Bucuresti. Gheorghe Copos are de executat patru ani de inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis sa nu fie aplicat un spor de pedeapsa, in urma contopirii condamnarilor primite in dosarele Loteria I si cel privind transferurile de jucatori.

In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. In momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori. In primul dintre dosare, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Romana, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzand faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vanzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Romana.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Copos mai are un dosar - Loteria II - in care este judecat pentru manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri si folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera. Cauza este la judecata in fond la Tribunalul Bucuresti.

 

copos Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

George Copos, inca 6 luni de inchisoare in urma contopirii pedepselor. Cat va sta in spatele gratiilor fostul vicepremier
George Copos, inca 6 luni de inchisoare in urma contopirii pedepselor. Cat va sta in spatele gratiilor fostul vicepremier
Copos acuza ca a fost obligat in mod gresit sa plateasca ANAF-ului de 71.000 de ori mai mult. Ce suma cere de la stat
Copos acuza ca a fost obligat in mod gresit sa plateasca ANAF-ului de 71.000 de ori mai mult. Ce suma cere de la stat
VIDEO PROTVPLUS.RO
captura a politiei de frontiera
Droguri, ţigări şi arme, găsite într-o casă din Constanţa. Cine sunt proprietarii
Jandarmi chemaţi în București pentru capturarea unei "fiare". Ce era de fapt
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
gripa
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el