O șoferiță din București a primit o sentință dură după ce a fost implicată într-un accident rutier banal.

Însă, judecătorii au decis că accidentul s-a transformat în tentativă de omor. Femeia de 51 de ani a acroșat un alt autoturism, dar, în loc să rămână pe loc, a plecat, iar șoferul care îi cerea socoteală s-a trezit pe capota mașinii condusă de femeie.

Cursa ireală a continuat kilometri buni.

Inițial, Tribunalul București a condamnat-o pe femeie la o pedeapsă de șapte luni de închisoare și plata unor despăgubiri. Numai că s-a ajuns la Curtea de Apel București, unde instanța a decis că fiind vorba de tentativă de omor, pedeapsa să fie de trei ani și cinci luni cu executare.

Și așa se face, aceasta rămânând definitivă, că femeia de 51 de ani va merge în spatele gratiilor pentru o întâmplare petrecută în urmă cu șapte ani în centrul Capitalei României.

Totul se putea termina foarte simplu printr-o înțelegere amiabilă între cei doi șoferi în momentul în care șoferița de 51 de ani a acroșat cu mașina ei un alt autoturism aflat în trafic.

Numai că în loc să oprească și să se înțeleagă cu celălalt șofer, sau în cel mai rău caz să se ducă la Biroul de Accidente Ușoare, femeia a plecat de acolo, a vrut să se facă nevăzută.

Numai că șoferul celălalt a hotărât să nu lase lucrurile așa, să nu o lase să scape nepedepsită și s-a pus în fața mașinii, moment în care șoferița a plecat în trombă de acolo.

Bărbatul s-a agățat de ștergătoare și așa a fost purtat cale de mai multe sute de metri până la un semafor când șoferița a fost obligată să oprească. În acel moment însă, tânărul nu a mai apucat să se dea jos de pe bordul mașinii, femeia a plecat din nou, iar ceilalți participanți la trafic au văzut tot ce se întâmpla.

În cele din urmă, șoferii care se aflau în trafic au blocat mașina femeii care îl purta pe capotă pe bărbat și au ajuns la poliție.

La toată această poveste au participat și polițiști în civili aflați la bordul altei mașini, care au observat cu stupoare ceea ce se întâmpla în mijlocul Capitalei României.

Dusă la audieri, șoferița de 51 de ani le-a spus polițiștilor că s-a speriat foarte tare, că a crezut că este victima unei agresiuni și că a vrut să scape dintr-o situație despre care ea povestea că poate i-ar fi pus integritatea fizică în pericol.

Numai că judecătorii Curții de Apel din București au hotărât că este vorba de tentativă de omor, că traficul era extrem de intens la ora la care s-a produs incidentul, că mașinile din jur mergeau cu viteze de 50-60 de kilometri la oră și că această întâmplare putea să aibă un final dramatic.

Drept pentru care au dat această sentință cu executare de trei ani și cinci luni de pușcărie.