Patru oameni au fost la un pas de moarte în Maramureș după ce s-au răsturnat cu mașina pe un drum înghețat

Ultima actualizare: 02-12-2021 07:43
vreme rea
StirilePROTV

Dacă în câteva zone din țară ieri au fost temperaturi de primăvară, 21 de județe, în schimb, s-au aflat până aseară sub amenințarea unui cod galben de ninsori și viscol.

În Carpații Meridionali și cei de Curbură vântul a suflat și cu peste o sută de kilometri pe oră iar pe șosele s-a format polei. Patru oameni au fost la un pas de moarte în Maramureș după ce s-au răsturnat cu mașina pe un drum înghețat.

Cel mai rău a fost în zonele înalte, la peste 1.700 de metri altitudine. Un cod galben - de vreme severă - a adus ninsori abundente iar vântul care a suflat şi cu peste o sută de kilometri pe oră a spulberat zăpada.

În Maramureş, pe şosele s-a format polei. Un microbuz în care se aflau 4 cetăţeni din Republica Moldova a derapat pe drumul acoperit cu gheaţă, la Seini și un copac s-a rupt sub greutatea zăpezii. Portivit poliţiei, nu au fost victime.

Drumarii au intervenit să cureţe şosele, dar în oraşe unele trotuare au rămas acoperite de zăpadă cum s-a întâmplat, de pildă, în Baia Mare.

Femeie: "Îmi aştept nepoţelul şi vreau să poată să intre deşi ar fi obligaţia primăriei ca şi trotuarele, nu numai strada să le cureţe".

Pe litoral - în schimb - a ieşit soarele şi deşi apa mării a avut cel mult 10 grade Celsius un bărbat şi-a făcut curaj şi a intrat valuri, pentru o baie.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meterologie, de mâine şi până pe 12 decembrie, în toată ţara sunt anunţate preciptații slabe. Vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare iar la munte se va depune un nou strat de zăpadă.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO