Animație grafică. Cum s-a produs atacul în care 4 militari români au fost răniți în Afganistan


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 19:18
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 17:40
Categorie: Stiri actuale

Patru militari români din "Batalionul 300 Protecția Forței Sfântul Andrei" din Galați au fost răniți sâmbătă dimineață în Afganistan, dar au fost evacuați în siguranță și acum sunt în afara oricărui pericol, în Spitalul militar din Kandahar.

Vehiculul blindat cu care patrulau în misiune a fost atacat mai întâi cu un dispozitiv exploziv improvizat, apoi de un grup de insurgenți afgani, cu muniție de infanterie.

Cei patru militari români răniţi în Afganistan - plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea - sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Aceştia fac parte din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei".  În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, precizează MApN.

Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10:00 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected - vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi.

Dăncilă, despre militarii răniţi în Afganistan: Ne-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri medicale

Dăncilă a declarat că este alături de militarii români răniţi sâmbătă în misiunea din Afganistan, care şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, precizând că, împreună cu ministrul Apărării, s-a asigurat că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

"Sunt alături de militarii români răniţi astăzi în misiunea din Afganistan, care şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Împreună cu ministrul Apărării ne-am asigurat că eroii noştri primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le doresc sănătate, putere şi îi aşteptăm cu bine acasă, alături de familiile şi de camarazii lor. Mulţumesc încă o dată militarilor români pentru dedicarea, profesionalismul şi patriotismul pe care le dovedesc în cadrul misiunilor la care participă alături de aliaţii noştri", a transmis Viorica Dăncilă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cine sunt cei 4 militari români răniți în Afganistan, în urma unui atac cu bombă improvizată. Reacția lui Iohannis
VIDEO PROTVPLUS.RO