Patru indivizi din Alba, printre care unul aflat in arest, au reusit sa pacaleasca peste 7.000 de romani. Ce le promiteau

Dată publicare: 06-03-2017 13:00
Dată actualizare: 09-03-2017 07:07


Cei patru indivizi le-au promis carduri de cumparaturi in valoare de 150 de euro. Oamenii trebuiau sa plateasca doar transportul cardului la domiciliul lor, intre 18 si 28 de lei. Insa supriza: cardurile erau goale.

Cei patru tineri cu varste cuprinse intre 24 si 32 de ani isi racolau victimele de pe diverse pagini online si le oferea posibilitatea sa castige bani usor daca postau anunturi gratuite pe anumite site-uri, gestionate de ei. In momentul in care aceste carduri erau primite acasa, oamenii trebuiau sa platesca pana la 28 de lei transportul. Cand deschideau plicul, oamenii realizau cu stupoare ca au primit de fapt niste hartii fara valoare.

Practic, transportul coletelor costa doar 8 lei, iar restul de bani le revenea indivizilor. De la fiecare cate putin, indivizii au reusit sa adune astfel aproape 165 de mii de lei intr-un singur an.

Oamenii au depus plangeri, iar cei patru au fost identificati: trei dintre ei au fost dusi la audieri la sediul IPJ Alba si vor fi cercetati pentru inselaciune.

Cel de-al patrulea suspect este incarcerat la Peniteciarul din Oradea si va fi si el audiat de politisti.


VIDEO PROTVPLUS.RO