Pașaportul de vaccinare ar putea fi cerut la intrarea în supermarket sau la bar în Marea Britanie

14-02-2021 15:11


pasaport de vaccinare

Pașapoartele de vaccinare ar putea fi necesare în Marea Britanie pentru a merge la supermarket ori a avea acces în pub-uri, a spus ministrul de externe Dominic Raab.

 

Declarația oficialului a stârnit controverse, pentru că alți reprezentanți ai Guvernului spuseseră că pașapoartele de vaccinare vor fi utilizate pentru călătoriile britanicilor în străinătate.

Ideea ca pașapoartele de vaccinare să fie folosite în interiorul Regatului Unit este „în curs de analiză” a spus Dominic Raab. Formațiunea politică conservatoare a criticat afirmațiile acestuia, în contextul deselor luări de poziție cu privire la încălcarea drepturilor civile din cauza restricțiilor COVID, arată publicația Daily Mail.

După declarația ministrului de externe, reprezentanții instituției au adus clarificări, spunând că oficialul britanic doar a răspuns unei „întrebări ipotetice”.

Însă, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat chiar săptămâna trecută că Guvernul nu intenționează folosirea unui astfel de document eliberat la vaccinare în interiorul Marii Britanii, la fel ca și alți oficiali guvernamentali.

Dominic Raab a adus precizări suplimentare cu privire la accesul în locurile publice pe baza pașaportului de vaccinare, într-o intervenție la postul de radio LBC, sâmbătă dimineață.
„Este ceva care nu a fost exclus. Este în curs de examinare. Dar, bineînțeles, trebuie să faci acestă propunere funcțională.”

Ministrul a adăugat că „modalitățile și mecanismele” privind modul în care oamenii ar putea dovedi vaccinarea anti COVID-19 au fost analizate.

„Trebuie să știm că documentul prezentat este ceva pe care ne putem baza”, a spus el.

O firmă din Marea Britanie, Covetic-19 Prenetics, a semnat acorduri cu aproximativ 100 de companii - inclusiv bănci de investiții - pentru a ajuta personalul să revină la birou în siguranță.

Angajații care folosesc pașaportul digital de sănătate vor descărca o aplicație pe telefonul lor mobil, care va stoca rezultatele testelor Covid și certificatelor de vaccin primite la imunizare.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO