Misiunea Hope a Emiratelor Arabe Unite a transmis prima imagine cu planeta Marte. FOTO

14-02-2021 14:28


marte

Misiunea Hope a Emiratelor Arabe Unite a transmis prima imagine cu planeta Marte pe care a realizat-o de la o altitudine de 24.700 de kilometri, potrivit BBC.

Modulul spaţial a intrat pe orbita Marte marţi, astfel că Emiratele Arabe Unite au devenit prima naţiune arabă din istorie care este prezentă în apropierea planetei învecinate Pământului, conform News.ro.

Prima imagine va fi urmată de mai multe fotografii cu Marte.

Hope se află pe o orbită largă pentru a putea studia sistemele climatice ale planetei, ceea ce înseamnă că va putea observa şi întreg discul ei.

Fotografia a fost captată de instrumentul EXI al „Hope” de la o altitudine de 24.700 km deasupra suprafaţei planetei, miercuri, la ora României 22:36.

Polul Nord al planetei se află în partea stângă a imaginii. În centru, unde umbra păleşte, poate fi văzut Olympus Mons, cel mai mare vulcan din Sistemul Solar. În plus, apar trei vulcani-scut, Ascraeus Mons, Pavonis Mons şi Arisia Mons. Înspre est, poate fi observat un mare sistem de canioane, Valles Marineris, acoperit în parte de nori.

„Transmiterea primei imagini cu Marte a misiunii Hope este un moment definitoriu în istoria noastră şi marchează alăturarea EAU naţiunilor avansate implicate în explorarea spaţială”, a fost mesajul publicat pe contul de Twitter al misiunii.

„Sperăm că această misiune va duce la noi descoperiri despre Marte de care va beneficia omenirea”.

În ziua în care Hope a realizat fotografia, misiunea chineză Tianwen-1 a ajuns pe orbita Marte.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO