Moartea lui Dan Condrea. Ce au aflat politistii despre camerele de supraveghere si povestea contractelor cu 152 de spitale
Anchetatorii au calculat ca prejudiciul in dosarul Hexi Pharma se ridica la 51 de milioane de lei. 152 de spitale din Romania au cumparat de la firma lui Dan Condrea dezinfectanti.
Ancheta in acest scandal continua in paralel cu cercetarile care trebuie sa lamureasca in ce conditii si-a pierdut viata patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea. Camerele de supraveghere, care surprind ultimele minute din viata lui, ar putea oferi o parte din raspunsuri, iar anchetatorii au intrat deja in posesia imaginilor.
Procurorii au mers marti inca de la primele ore acasa la Dan Condrea, atat in Bucuresti, cat si in Ilfov, pentru perchezitii. Timp de cateva ore, cele doua proprietati au fost verificate in amanunt pentru ambele anchete care il au ca personaj central pe patronul de la Hexi Pharma.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In paralel, la Parchetul General au fost facute din nou audieri in dosarul dezinfectantilor diluati. Anchetatorii au stabilit ca din 2014 pana in 2016, Hexi Pharma a incheiat contracte de vanzare de dezinfectanti cu 152 de unitati medicale.
Procurorii au stabilit si un prejudiciu de 51 de milioane de lei, care inseamna peste 11 milioane de euro. Acesti bani vor trebui recuperati de la cei care vor fi gasiti vinovati in acest dosar.
In paralel, continua investigatiile si in cazul accidentului rutier in care Dan Condrea si-a pierdut viata. Ipotezele luate in calcul sunt accidentul, crima si sinuciderea. Pentru varianta unui asasinat, chiar vicepresedintele comisiei SRI are propriile scenarii.
Octavian Popa, vicepresedintele Comisie parlamentare de control al SRI: "Eu nu cred ca putea fi un accident acolo. Deci, nu cred... Decat daca se umblase la masina, dar nu mai e accident. Poate sa fie si un accident, dar un accident sprijinit. Adica... ceva frane distruse."
Mai exista si ipoteza sinuciderii, din cauza acuzatiilor care planau asupra lui Condrea in dosarul Hexi Pharma, acuzatii care l-ar fi afectat.
Octavian Popa, vicepresedintele Comisie parlamentare de control al SRI: "Aceasta retea, cu siguranta, nu crede nimeni ca un singur a putut ca faca asa ceva, s-a comportat si ca un grup mafiot care a mers pana la capat. Si daca a fost o sinucidere, e foarte posibil ca aceasta sinucidere sa fie determinata de presiunea si de influenta acestei retele de interese, care avea tot interesul de a scoate din joc martorul principal."
Pana la un verdict insa, politistii au identificat toate camerele de supraveghere de pe traseul pe care Dan Condrea l-a urmat in ultimele minute de viata. Ei au mers pe drumul judetean 101, care leaga DN1 de Buftea, si au cerut imaginile inregistrate duminica seara, in preajma orei la care s-a produs accidentul. Imaginile sunt de slaba calitate, iar autoturismul condus de Condrea este o marca des intalnita de culoare gri argintiu.
De exemplu, o masina asemanatoare a fost suprinsa la ora 18.18 minute in Corbeanca, la numai 7 km de locul accidentului, ceea ce ar inseamna ca Dan Condrea ar fi oprit undeva pe drum. Altfel, intre ora accidentului si momentul in care a fost filmat este o diferenta de aproape 30 de minute, pentru care nu a fost gasita o explicatie.
Ramane de vazut cine va fi tras la raspundere in scandaul dezinfectantilor diluati si ce vor stabili procurorii in cazul accidentului din Ilfov, daca s-a sinucis sau nu Dan Condrea, dar si care au fost motivele care sa il impinga sa-si ia viata.