Parchetul General avertizeaza: "Gratierea si amnistia, in conditii de netransparenta, arata slabiciunea statului roman"

Ultima actualizare: 21-01-2017 05:00
penitenciar

Parchetul General sustine ca promovarea unor acte de clementa de genul gratierii si amnistiei, in conditii de netransparenta si fara o consultare a CSM, ar fi de natura sa demonstreze slabiciunea autoritatilor statului in fata criminalitatii..

Parchetul General a dat publicitatii miercuri un comunicat de presa in care isi exprima pozitia in legatura cu dezbaterile din spatiul public referitoare la adoptarea unor modificari legislative privind gratierea si amnistia.

"Prioritatea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in acest moment, o reprezinta consolidarea capacitatii institutionale in lupta impotriva criminalitatii in general si a coruptiei si conflictului de interese in mod special.

In acest context, promovarea unor acte de clementa de genul gratierii si amnistiei, in conditii de netransparenta si fara o prealabila consultare a Consiliului Superior al Magistraturii, astfel cum prevede legislatia in vigoare, nu doar ca ar fi in contradictie cu obiectivele Ministerului Public, dar ar fi de natura sa demonstreze lipsa de vointa si slabiciunea autoritatilor statului in fata criminalitatii", declara Parchetul General, conform Agerpres.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO