Restricții de circulație în București, de Ziua Națională. Programul ceremoniei de la Arcul de Triumf

Ultima actualizare: 30-11-2020 19:43
Restricții de circulație în București, de Ziua...
Parada militară de 1 decembrie, înlocuită cu o ...

Într-un an atipic, nici Ziua națională nu face excepție. Mâine, de 1 decembrie, armata română pregătește o ceremonie restrânsă, la Arcul de Triumf.

În 2020 nu vor defila nici militarii, nici aparatele de luptă. Mai mult decât atât, din pricina restricțiilor sanitare, publicul nu poate să participe la eveniment.

Chiar dacă la Arcul de Triumf vor fi cel mult 150 de militari, armata a făcut astăzi o repetiție generală astfel încât ceremonia să fie fară cusur. Cu excepția unui detașament restrâns al Regimentului 30 Garda Mihai Viteazu și a fanfarei militare, Ziua Națională nu va fi marcată ca până acum.

General-maior Vasile Toader: "Nu vom vedea tehnică militară".

Și pentru că trăim vremuri tulburi, anul acesta va fi doar o ceremonie militară la care publicul nu va avea acces. Și puținii invitați, chemați să asiste la festivități, în special personal medical și diplomatic, nu vor urmări momentul dintr-o tribună oficială, ci în imediata vecinata a Arcului de Triumf, cu obligația de a respecta distanța de siguranță.

Evenimentul va începe la ora 11 și va dura mai puțin de o jumătate de oră, timp în care circulația rutieră în zona Arcului de Triumf va fi interzisa.

Ceremonii similare vor fi organizate și în tara, în special la Alba Iulia. Orașul Unirii este în carantina până la miezul nopții. Cei de la DSP nu au cerut o prelungire a acestei măsuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO