Papa Francisc, din nou fără mască la întâlnirea cu premierul Spaniei. Și Pedro Sanchez a renunțat la ea

Ultima actualizare: 24-10-2020 17:54
Papa Francisc cere anularea datoriilor țărilor sărace și vorbește despre o ”epidemie a speranței”
Getty

Papa Francisc nu a purtat din nou masca, la audiența pe care i-a acordat-o premierului spaniol Pedro Sanchez. Suveranul Pontif și-a făcut un obicei din asta, fiind văzut o singură dată în public cu masca de protecție.

Imaginile cu Papa Francisc fără masca care să-i acopere fața au fost difuzate după întâlnirea de sâmbătă cu premierul spaniol Pedro Sanchez, căruia i-a acordat o audiență. Chiar și politicianul a renunțat la acest mijloc de protecție, reiese din imagini.

Vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Vatican", a scris pe Twitter Sanchez după întâlnire, alături de fotografii cu el şi soţia sa, împreună cu Suveranul pontif - toţi fără mască, potrivit DPA și news.ro.

 

Sanchez a spus că el şi Papa Francisc au căzut de acord asupra necesităţii abordării pandemiei de coronavirus prin multilateralism şi cu o atitudine orientată spre construirea "unei lumi mai corecte şi mai binevoitoare".

Nicio persoană nu a purtat mască la această întâlnire, după cum se vede dintr-o înregistrare video în care Papa Francisc a ţinut un discurs la distanţă, cu audienţa aşezată pe scaune.

Premierul şi soţia au purtat măşti când au ajuns la Palatul Apostolic de la Vatican, dar nu le mai aveau când au părăsit clădirea.

Suveranul Pontif nu folosește masca, în ciuda epidemiei de coronavirus care s-a răspândit la Vatican, inclusiv printre Gărzile Elveţiene, spun observatorii.

Papa Francisc, care are 83 de ani, şi căruia i-a fost extirpat o parte din plămân în urma unei infecţii, ar putea fi expus unui risc ridicat dacă ar contracta virusul.

Marţi, el a purtat mască în public pentru prima dată în timpul slujbei de la Roma, dar a doua zi, la audienţa săptămânală, a fost văzut fără mască.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO